"We leefden celibatair tot ons huwelijk. Er zijn wel wat dingen die we hadden willen weten vóór onze eerste keer" Stories
"We leefden celibatair tot ons huwelijk. Er zijn wel wat dingen die we hadden willen weten vóór onze eerste keer"
Stories

"We leefden celibatair tot ons huwelijk. Er zijn wel wat dingen die we hadden willen weten vóór onze eerste keer"

Een celibatair koppel heeft onthuld wat ze op voorhand hadden willen weten over seks voordat ze in het huwelijksbootje stapten en hun eerste nacht samen doorbrachten. Paul en Morgan Olliges zijn in 2016 getrouwd en daarvoor waren ze allebei toegewijd aan een celibataire levensstijl, waarbij ze geen seks hadden voordat ze trouwden.

Het christelijke koppel, uit de Verenigde Staten, dat samen een kind heeft, plaatst regelmatig berichten op hun YouTube-kanaal over hun levensstijl en hoe die past in een moderne wereld waar religie niet zo prominent aanwezig is in alle sociale activiteiten en groepen. In een video bespraken ze wat ze graag hadden willen weten voor ze de eerste keer met elkaar het bed deelden. Voor Paul en Morgan was dit een beetje anders dan voor veel mensen die misschien al meteen seks hebben nadat ze elkaar voor de eerste keer ontmoetten.

"We dachten dat het sexy en avontuurlijk zou zijn"

Zij waren getrouwd, wat betekende dat hun relatie (volgens hen) veel complexer en gelaagder was. "Verwacht niet dat het sexy en avontuurlijke, waanzinnig geweldige gedoe meteen van nul naar honderd gaat", zei Paul. "Besef dat dit wat tijd zal kosten en als ik dat had ingezien vóór het huwelijk, had ik de slagroom niet tevoorschijn gehaald tijdens onze huwelijksreis. Het was een slecht idee, het liet Morgan huilen."

Morgan zei: "We zijn ongeveer drie dagen getrouwd en in Miami, en plots haalt hij een fles slagroom tevoorschijn. Ik keek hem met grote ogen aan. Hij had zoiets van: ik ben nu getrouw en nu kunnen alle remmen los! Ik vroeg hem toch om het nog even rustig aan te doen. We leerden zo dat het verstandig is dat je over zulke zaken vóór het huwelijk praat. Als je denkt dat je genoeg hebt gecommuniceerd over seks, heb je dat waarschijnlijk niet genoeg gedaan. Wij merken nu nog vaak dat we niet op dezelfde golflengte zitten. Paul vind het goed zo en ik vind dat we nog kunnen verbeteren.”

(lees verder onder de afbeelding)

"We leefden celibatair tot ons huwelijk. Er zijn wel wat dingen die we hadden willen weten vóór onze eerste keer"

"Let op met wat je allemaal meest over seks"

Paul vulde aan: "Let ook op welke seksboeken en -artikelen je leest. Er is veel te vinden en voor bepaalde nieuwsgierige persoonlijkheden zoals mezelf is dat gevaarlijk. Ik wilde alles weten voor onze eerste keer. Ik las bepaalde artikels en dat creëerde bepaalde verwachtingen. Maar dat is allemaal niet nodig en niet nuttig, want de persoon met wie je bent, is uniek. Je kunt geen copy paste doen. Seks kan voor twee mensen twee heel verschillende dingen betekenen.” Morgan beaamde: “ Voor hem kan het een fysiek moment van intimiteit betekenen dat een zeer mooie ontlading van stress en spanning brengt.”

“Maar voor mij betekent het op een zeet intieme manier verbinding maken. Knuffelen en een goed gesprek betekent voor mij meer dan de daad zelf. De seks is me niet zoveel waard als ik daarvoor geen relationele interactie met Paul had. Iets dat niet erg seksueel is maar gewoon een verbindend iets, zodat ik het gevoel heb dat we op dezelfde pagina zitten en dan voel ik me veel meer verbonden met hem en wordt de fysieke daad veel plezieriger voor mij.”

"Plots wilde ze niet, en dat was afschuwelijk"

"Seks is slechts een onderdeel van het huwelijk en er gebeuren veel andere dingen,” voegde Paul toe. “Je kan de ganse dag naar seks verlangen en dan gebeurt er iets, bijvoorbeeld een ruzie, en het komt er niet van. Voor mij is seks of het ontbreken ervan erg emotioneel. Ik herinner me dat ik ooit eens aan mijn kant van het bed lag en we hadden ruzie gekregen, en het was duidelijk dat seks niet zou gebeuren - terwijl ik dacht dat het wel zou gebeuren. Dat is afschuwelijk!”

“Ik verwachtte het en het raakte me op een manier die ik volgens mij nog nooit had ervaren. Het gevoel van teleurstelling, verdriet, van van streek zijn... Ik wilde gewoon in mijn auto stappen en gewoon wegrijden. Ik wilde daar gewoon niet zijn. Ik was boos en had zoveel emoties omdat het iets moois en intiems was dat me ineens werd afgenomen. Maar dat zijn dus dingen en situaties waarvan ik beter op de hoogte had willen zijn voor onze eerste keer. Nu was dat daar plots allemaal en wist ik niet hoe ermee om te gaan.”

(Bron: LADbible en YouTube)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties