"Mijn vriendin wil niets meer doen na haar bevalling. Ze stelt zelfs voor dat ik het met iemand anders doe" Themavideo
"Mijn vriendin wil niets meer doen na haar bevalling. Ze stelt zelfs voor dat ik het met iemand anders doe"
Themavideo

"Mijn vriendin wil niets meer doen na haar bevalling. Ze stelt zelfs voor dat ik het met iemand anders doe"

Een man heeft op sociale media om advies gevraagd nadat zijn vriendin hem had verteld dat hij maar met iemand anders naar bed moet gaan, omdat ze na de geboorte van hun baby weigert met hem te slapen.

Het leven verandert compleet als je een baby krijgt. De stap naar de wereld van luiers en slapeloze nachten is niet voor watjes, en het is vanzelfsprekend dat je oude leven op de achtergrond komt te staan. Voor sommige nieuwe ouders betekent dit minder tijd voor vrienden of hobby's, omdat er gewoon geen tijd meer is zodra de kleine er is. Maar voor deze man heeft het vaderschap een onverwachte wending genomen.

"Ik wil haar niet onder druk zetten, maar..."

Zijn vriendin heeft een streep gezet door hun pikante leven. De man werd drie maanden geleden vader en terwijl hij weer zin heeft om intiem te zijn met zijn partner, geeft zij geen enkel teken dat ze er klaar voor is. Hij wil haar niet onder druk zetten en heeft gezegd dat hij niet wil overdrijven en alles op tafel wil leggen bij zijn vriendin. Toch voelt hij zich "gefrustreerd" en weet hij niet goed hoe hij dit onderwerp met haar moet bespreken.

Op Mumsnet deelde hij: "Lang verhaal kort… De bevalling ging soepel, ze is goed hersteld en de baby is nu drie maanden. De eerste keer dat we langzaam weer probeerden, ging goed, dus ik dacht dat we weer normaal konden doen. Maar sinds die poging heeft ze geen enkele hint gegeven en ik wil niet overdrijven met hints omdat het haar onder druk zal zetten. De baby ligt naast haar en ze blijft de hele nacht aangekleed, wat een duidelijk teken is dat er niets zal gebeuren. Ik ben toch wel wat gefrustreerd.”

"Ik mag van bil gaan met anderen"

“Ik werk fulltime en probeer zoveel mogelijk te helpen als ik thuiskom, zodat zij kan wassen en ontspannen, maar het helpt niet. Ik heb er een beetje over gepraat, maar het is een onderwerp dat iemand negatief kan beïnvloeden in deze fase, dus ik ben voorzichtig geweest om het alleen speels te noemen, maar nog steeds gebeurt er niets." Bovendien bekende de man dat zijn vriendin altijd al een "lage" libido heeft gehad en ooit suggereerde dat hij met iemand anders naar bed mocht gaan om zijn behoeften te vervullen - een voorstel dat hij heeft afgewezen omdat hij monogamie serieus neemt.

Hij voegde eraan toe: "De drive van mijn partner in bed is altijd laag geweest en ze stelde zelfs vroeg voor dat ik iemand anders in de relatie mocht brengen om het ontbrekende deel te vervullen. Ik vond het altijd vreemd omdat ik monogamie serieus neem." Online reageerden mensen snel en vertelden de nieuwe vader dat drie maanden niets is na een bevalling, en dat zijn partner meer tijd nodig zal hebben voordat ze weer klaar is voor pikante activiteiten. Ze drongen er bij hem op aan om geduldig te zijn, haar de steun te bieden die ze nodig heeft, en de communicatie over zijn gevoelens open te houden.

"Stop met zo ongeduldig te zijn!"

Een gebruiker schreef: "Drie maanden is niets na de bevalling. Stop met zo ongeduldig te zijn." Een ander adviseerde: "Geef het tijd en wees begripvol. Werk samen als een team en voed dit gezin op dat jullie hebben gemaakt. Je moet begrijpen dat je partner zich fysiek en mentaal anders zal voelen." Een andere gebruiker zei: "Ik zou proberen het gesprek aan te gaan over hoe ze zich nu voelt over intimiteit op een niet-confronterende manier. Het openhouden van de communicatielijnen en eerlijk zijn over jullie gevoelens is de sleutel tot elke relatie, en je wilt je relatie nu zeker versterken nu jullie een baby hebben.”

(Bron: Mumsnet – Intropic: Unsplash)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties