Stinkend rijke sjeik bezit grootste Hummer ter wereld, drie keer groter dan normaal. Een huis op wielen! Wheels
Stinkend rijke sjeik bezit grootste Hummer ter wereld, drie keer groter dan normaal. Een huis op wielen!
Wheels

Stinkend rijke sjeik bezit grootste Hummer ter wereld, drie keer groter dan normaal. Een huis op wielen!

Hamad bin Hamdan Al Nahyan is een sjeik uit de Verenigde Arabische Emiraten met een geschat vermogen van 20 miljard euro. Bovendien is hij een fervent autoliefhebber en dit laat hij overduidelijk zien met zijn meest opvallende voertuig: de grootste hummer ter wereld. De bijnaam 'regenboogsjeik' wordt ook aan Al Nahyan toegeschreven, maar niet vanwege zijn steun aan de LGBTQ-gemeenschap. Het verwijst daarentegen naar zijn indrukwekkende autocollectie, bestaande uit Mercedessen in alle kleuren van de regenboog.

Al Nahyan heeft een aanzienlijke invloed in Dubai, maar valt vooral op vanwege zijn extravagante aankopen. Zijn verzameling auto's is omvangrijk, zoals te zien is in de onderstaande video. Hierin worden onder andere diverse oude Mini Coopers getoond. Ook de 1885 Benz Patent Motorwagen, beschouwd als de allereerste auto ooit, maakt deel uit van zijn verzameling. Bovendien is een SUV Lamborghini van zijn bezit.

Voorliefde voor kolossale voertuigen

Al Nahyan heeft eveneens een voorliefde voor kolossale voertuigen. Zo bezit hij de grootste truck die ooit is gebouwd, een variant van de Dodge Power Wagon die maar liefst 64 keer groter is dan normaal en is voorzien van een volledig appartement. Enkele jaren geleden heeft Top Gear een blik geworpen op de autocollectie van de sjeik.

In de beelden zien we Jeremy Clarkson nog in actie, wat aangeeft dat het om oudere beelden gaat. Desondanks heeft Al Nahyan nog steeds zijn eigenzinnige stijl behouden. Recentelijk is hij zelfs de trotse eigenaar geworden van de grootste hummer ooit. Hieronder zijn enkele beelden van dit opmerkelijke voertuig te zien:

(Bron: FHM)

4 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties