1 extra persoon uitnodigen is boete van 4.000 euro, maar premier De Croo organiseert wel een nieuwjaarsreceptie

Logica?

Kennissen van iemand bij ons op de redactie kregen een week geleden een boete van 4.000 euro. De reden? Dit koppel had niet enkel hun knuffelcontact uitgenodigd, maar ook één extra persoon. De buurman was op de hoogte en besloot de politie te bellen.

De politie had geen medelijden en het koppel werd beboet alsof ze een gigantisch lockdownfeestje hadden georganiseerd. Ze moeten dus maar liefst 4.000 euro ophoesten en de twee gasten mochten elks ook 750 euro betalen. Hebben ze de regels overtreden en moeten ze op de vingers getikt worden? Absoluut. Moeten ze daar dan echter net zo hard voor gestraft worden als mensen die een feestje hebben met 30 mensen? Blijkbaar dus wel.

Een gezellig (online) nieuwjaarsreceptie

Met zulke regels zou je natuurlijk verwachten dat alle leden van de regering met hun voorbeeldfunctie en zelf opgelegde regels zich heel strak aan alle maatregelen houden? Dat blijkt echter voor sommige mensen zoals onze premier Alexander De Croo toch niet zo makkelijk te zijn.

Zo organiseerde hij een nieuwjaarsreceptie voor alle leden van Open VLD. Online natuurlijk, even met honderden samenkomen zat er logischerwijze niet in. De kritiek na zijn receptie is echter enorm. Hoewel hij (bijna) niemand had uitgenodigd, zaten ze toch samen met maar liefst zo’n tiental mensen in één ruimte en een aanzienlijk deel had geen mondmasker op.

This image has an empty alt attribute; its file name is Schermafbeelding-2021-01-17-om-11.23.39.jpg

Eline De Munck was namelijk host van dienst en dan had je nog een hele cameraploeg, nog wat andere mensen achter de schermen, een bandje dat fantastische muziek speelde en daarnaast Alexander zelf nog en zijn gast. Je kan redeneren ‘hey bij de tv-studio’s van VTM of VRT doen ze dat toch ook’?. Dat klopt volledig, maar aangezien het hun taak is om de bevolking te informeren, is het nog begrijpelijk dat daar een uitzondering voor wordt gemaakt.

Een receptie aan de andere kant is niet bepaald ‘essentieel’ te noemen en indien je al maanden mensen opsluit in hun kot en megaboetes uitdeelt voor de kleinste overtreding dan is het natuurlijk wel te begrijpen dat je sommige Belgen flink op hun tenen trapt. Een selfie met hoe gezellig het daar allemaal is, helpt ook niet natuurlijk.

6 Comments
oud
nieuw votes
Inline Feedbacks
View all comments
Louis
1 maand geleden

Is dat hier geen “fotoshop”?

de baetselier
1 maand geleden
Reply to  Louis

waar of niet waar , zo zullen ze het uitleggen

Freek
1 maand geleden

Afzetten….zonder recht op vergoeding…

Koen
1 maand geleden

En de kapper komt ook nog steeds langs precies want mijn haar trekt op niks meer maar Da van hen blijft steeds hetzelfde.

Vrederechter
1 maand geleden

De politiek staat boven de wet. Wat is het probleem hier?

Jos
1 maand geleden

Kasten systeem zoals in de middeleeuwen.