Aandelen van wietplantages schieten hoogte in na sp.a-congres

KV Kortrijk is een voetbalploeg die in het rood speelt, een al bij al rustig seizoen achter de rug heeft en als eerste Belgische club duidelijk komaf wil maken met het gebruik van drugs in de tribunes. Twee jonge spelers zijn de uithangborden van OKIDO – Op KV Kortrijk Is Drugsgebruik Ongepast. Mens sana in […]

KV Kortrijk is een voetbalploeg die in het rood speelt, een al bij al rustig seizoen achter de rug heeft en als eerste Belgische club duidelijk komaf wil maken met het gebruik van drugs in de tribunes. Twee jonge spelers zijn de uithangborden van OKIDO – Op KV Kortrijk Is Drugsgebruik Ongepast. Mens sana in corpore sana – een gezonde geest in een gezond lichaam!
Sp.a daarentegen is een politieke partij die zich in rode kleuren hult, al jaren een turbulent parkoers rijdt en die als eerste traditionele partij duidelijk voorstander is van het legaliseren van softdrugs. De jongerenafdeling van de partij heeft daartoe op het laatste partijcongres een putsch gepleegd, zeer tegen de zin van (f)linkse figuren als Tobback senior en Hans Bonte. Die laatste heeft dan ook al genoeg aan zijn hoofd met haatbaarden en dito Syrië-ronselaars in Vilvoorde. Toch besloot een meerderheid dat dit amendement aanvaard diende te worden als onderdeel van het verkiezingsprogramma.

Aangezien de partij klappen krijgt, wat ongezond is, de jongeren het blijkbaar eenvoudiger vinden om zich bij een ongezonde status neer te leggen dan te vechten voor echte waarden én het blijkbaar moet dat lichaam en geest dezelfde uitstraling hebben, heeft de partij dus beslist een ongezonde geest in een ongezond lichaam te zijn. Uiteindelijk is de cirkel rond! Van de socialistische grondlegger Marx’ ‘het geloof is opium van het volk’ tot het nieuwe socialistische ‘wij leveren de opium voor het volk’. Investeerders in wietplantages mogen zich alvast in de handen wrijven. (HVR)

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments