Absurd: Fietser die in Ardennen kind kniestootje gaf, eist nu zowaar zelf geld via schadevergoeding

Bijzonder

11 maanden geleden werd er vooral gepraat over een fietser die een kniestootje gaf aan een 5-jarig meisje in de Hoge Venen. De video van dit incident kan je hier herbekijken. De vader van het meisje diende hierna een klacht in bij de politie en daarna werd ook een opsporingsbericht gelanceerd waarna de man zichzelf had aangemeld bij de politie. Het bleek toen om een 61-jarige Belg te gaan.

We vertelden jullie een week geleden al dat de fietser zowaar nu zelf de vader van het kind had gedagvaard. Reden hiervoor was dat hij het gehele incident had gefilmd en op Facebook had gezet en daarom moest meneer de fietser “enkele weken binnen blijven omdat hij zich bedreigd voelde”. Nu komt de aap uit de mouw en weten we wat meneer de fietser echt wil.

Fietser wil nu zelf een schadevergoeding

De fietser was dus wel degene die het kind had omver had geduwd en hij werd daarvoor in de rechtbank daadwerkelijk gestraft werd met geen celstraf, maar een proeftijd van 1 tot 5 jaar. Daarnaast moet hij het gezin een symbolisch schadevergoeding één volle euro betalen. Nu wil meneer de fietser dus blijkbaar wraak vanwege de ‘schade’ die hij geleden heeft.

Hij vraagt blijkbaar een schadevergoeding. Een bedrag ter waarde van zijn fiets. Niemand heeft een flauw idee hoe ze op dat bedrag komen want zijn fiets was perfect in orde na het incident. Zijn advocaat liet wel weten dat het niet om het geld gaat, maar dat hij gewoon een statement wil maken (ahum):

“Mijn cliënt is er niet op uit om hier geld aan te verdienen. Hij wil duidelijk maken dat je niet zomaar alles kunt posten op sociale media. De gevolgen van het filmpje waren dramatisch voor hem. Sinds het incident is hij niet meer op zijn fiets gestapt.”