Antwerps parket weerlegt kritiek van Liga voor Mensenrechten

Het Antwerpse parket is het niet eens met de Liga voor Mensenrechten wanneer die zegt dat het nieuwe drugsbeleid van Antwerpen niet wettelijk is. De Liga verwijst daarvoor naar een omzendbrief van 2005 van het college van procureurs-generaal, maar volgens het parket kan er bij overlast wél nog vervolgd worden. “In de omzendbrief wordt aan […]

Het Antwerpse parket is het niet eens met de Liga voor Mensenrechten wanneer die zegt dat het nieuwe drugsbeleid van Antwerpen niet wettelijk is. De Liga verwijst daarvoor naar een omzendbrief van 2005 van het college van procureurs-generaal, maar volgens het parket kan er bij overlast wél nog vervolgd worden.

“In de omzendbrief wordt aan het strafrechtelijk vervolgen van cannabisbezit voor persoonlijk gebruik inderdaad de laagste prioriteit gegeven, maar de omzendbrief zegt ook dat in bepaalde gevallen, zoals bij overlast, daarvan kan worden afgeweken. Wij willen altijd het gesprek aangaan met de Liga, maar hun kritiek dat het nieuwe drugsbeleid onwettelijk zou zijn, is dus onterecht”, zegt Ken Witpas van het Antwerpse parket.

Belga Archieffoto EPA

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments