Beelden opgedoken van wagen die inreed op Vlaams-nationalistische betogers

Een halve moordpoging

Gisteren was er een vreedzaam protest in Puurs-Sint-Amands. Zo’n 300 betogers waren samen gekomen om stil te staan bij het zinloze geweld dat een 15-jarige jongen vorige week moest ondergaan nadat hij hard werd aangepakt door een groepje jongeren.

Auto rijdt in op betogers

Burgemeester Koen Van den Heuvel (CD&V) had uitdrukkelijk gevraagd om niet samen te komen voor deze betoging, maar toch waren er 300 mensen aanwezig. Alles leek aanvankelijk behoorlijk rustig te verlopen. Er werden enkele slogans geroepen zoals “Islamieten parasieten” en “Linkse ratten rol uw matten” en dat was voor een auto met enkele allochtonen reden genoeg om in te rijden op de betogers.

De wagen reed met volle snelheid richting de betogers en wonderbaarlijk genoeg kon iedereen de halve moordpoging ontwijken. De heren uit de auto waren klaarblijkelijk behoorlijk trots op hun actie want ze plaatste de beelden van hun aanslag ook op snapchat.

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken sprak met pure walging over de aanslag en zette de beelden ook op zijn Facebookpagina. Ook de burgemeester van Puurs-Sint-Amands reageerde op het voorval, maar benadrukte wel dat de betogers daar niets hadden te zoeken:

“Er was geen toelating voor deze manifestatie. De coronamaatregelen werden met de voeten getreden. Iedereen stond op mekaar gepropt. Ik veroordeel het incident met de auto ook. Gelukkig is er niemand gewond geraakt. Het is nu aan justitie om het onderzoek te voeren”

Bron: GVA.be

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments