Bruno Tobback vergelijkt Johan Vande Lanotte met een massamoordenaar

Hoezo, vergelijken met een massamoordenaar? Bruno en Johan behoren toch beiden tot het rode sp.a-clubje? Toch, maar Bruno bedoelde het goed. De keizer van Oostende ligt serieus onder vuur. Hij was van 2007 tot 2010 namelijk voorzitter van Electrawinds, het ‘groene stroombedrijf’ dat net in die periode miljoenen van de staat (en dus van de […]

Hoezo, vergelijken met een massamoordenaar? Bruno en Johan behoren toch beiden tot het rode sp.a-clubje? Toch, maar Bruno bedoelde het goed.


De keizer van Oostende ligt serieus onder vuur. Hij was van 2007 tot 2010 namelijk voorzitter van Electrawinds, het ‘groene stroombedrijf’ dat net in die periode miljoenen van de staat (en dus van de belastingbetaler) mocht incasseren. Thans is het bedrijf zo goed als over de kop en wordt Vande Lanotte aangeduid als ‘de grote zakkenvuller’ en belangenmenger. Voor Bruno Tobback is de maat vol, zo liet hij nu in De Ochtend weten.

“Ordinaire roddels, niets dan ordinaire roddels. Vande Lanotte is al jaren niet meer bij Electrawinds betrokken. Keer op keer is trouwens bewezen dat hij zijn zakken niet heeft gevuld. De roddelfabriek moet ophouden!” Bewijzen over zakkenvullerij en betrokkenheid hier, overigens.

Maar dan durft Bruno nog een stapje verder te gaan. “Niemand heeft de afgelopen jaren meer gerealiseerd voor Oostende dan Vande Lanotte. Er is niemand die meer gerealiseerd heeft sinds Leopold II”.

Kijk, dat vinden wij nu wel frappant. Want wie is Leopold II? Een voormalig koning van België en nummer vier op de ‘lijst meest moordzuchtige machtshebbers ter wereld’. Meer dan tien miljoen Congolezen sneuvelden dankzij hem. Kindjes die niet snel genoeg werkten om Leopold II snel rijk te maken, werden de handjes afgehakt.

Want rijker is Leopold II wel degelijk geworden ten koste van tien miljoen anderen. (Zie je, de vergelijking van Bruno klopt inderdaad een beetje). Hij liet zelfs de Koninklijke Schenking na. De Koninklijke Schenking, die later door arme Albert II weer geplunderd werd. (SL)

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments