Brusselse halalkerstboom moet vervroegd weer weg

Dat de ‘kerstboom’ op de Grote Markt in Brussel een misbaksel is, dat hadden we al eerder gezien. Heel wat centjes heeft de constructie ook gekost, maar toch zal hij nieuwjaar niet halen. Normaalgesproken zou de kerstboom tot de eerste week van het jaar 2013 blijven staan, maar volgens La Dernière Heure zijn de plannen […]

Dat de ‘kerstboom’ op de Grote Markt in Brussel een misbaksel is, dat hadden we al eerder gezien. Heel wat centjes heeft de constructie ook gekost, maar toch zal hij nieuwjaar niet halen.


Normaalgesproken zou de kerstboom tot de eerste week van het jaar 2013 blijven staan, maar volgens La Dernière Heure zijn de plannen nu gewijzigd. Bij stad Brussel vreest men namelijk dat feestvierders met een glas teveel op in de nacht van oud op nieuw, op de constructie gaan klimmen en er met hun zatte botten weer aftuimelen.

Rond de kerstboom van Brussel is al heel wat heisa geweest. Een groepje Allah-tiesten liet weten dat ze zo’n kerstboom niet tof vonden omdat die niet strookte met hun cultuur. Kort daarop besloot de stad Brussel voor het eerst geen echte kerstboom meer te plaatsen, tot groot ongenoegen van heel wat mensen. Zij waren namelijk van mening dat het bestuur door de knieën was gegaan voor een stelletje haatbaarden en ambrasjurken.

De Brusselse schepen voor Toerisme, Philippe Close, liet toen weten dat het daar geen moer mee te maken had: “We wilden gewoon innoveren en ons met stijl onderscheiden van andere hoofdsteden”, zo vertelde hij.

Stijl of geen stijl: op 28 december mag het bouwsel alweer opkrassen. (SL)

Leave a Reply

Your email address will not be published.