Topless dame die werd geramd door politie op paard doet haar kant van het verhaal: ‘Ik had dood kunnen zijn’

Barbara doet verhaal

Er zijn heel wat beelden gemaakt van het fake festival van afgelopen donderdag in Ter Kamerenbos. Maar liefst 5.000 jongeren waren aanwezig en gigantisch veel mensen gingen met de politie op de vuist. Er was enorm veel kritiek op deze agressieve jongeren.

Maar ook van de politie wordt vaak gezegd dat er overbodig veel geweld werd gebruikt. Vooral de beelden waarbij een topless dame keihard omver werd gekegeld door een politie ter paard gingen viraal. ‘Pure doodslag’ volgens vele mensen die de video zagen. Anderen vonden dan weer dat deze dame simpelweg opzij had moeten gaan.

Dit had fataal kunnen aflopen

De vrouw die Barbara heet, heeft nu zelf haar verhaal gedaan op Facebook. Ze is absoluut niet mals voor de politie en zegt dat ze heel veel geluk heeft gehad: “Ik was meteen knock-out. Ik heb geluk gehad, dit had fataal kunnen aflopen.”

Naar eigen zeggen was Barbara daar enkel maar om gewoon wat te drinken en van de zon te genieten samen met haar nicht en die haar echtgenoot. Ze legde ook uit waarom ze topless was. Niet omdat ze te diep in het glas had gekeken blijkbaar, maar omdat ze kletsnat was:

“Ik was helemaal natgespoten door een waterkanon. Ik kreeg het koud. Ik heb me opzijgezet en in een reflex heb ik mijn T-shirt uitgetrokken om het uit te wringen. Net op dat moment werd ik verrast door dat paard. Ik had niets horen aankomen.”

Barbara heeft niets gebroken, maar ze zegt wel dat ze heel veel geluk heeft gehad en dat deze klap fataal had kunnen aflopen. Momenteel heeft ze nog altijd last. Ze is daarnaast van plan om een klacht in te dienen tegen de politieagent die haar heeft geraakt en Brusselse burgemeester Philippe Close (PS).

“Ik heb een enorme klap gekregen. Ik was buiten westen. Ik herinner me nog dat er mensen rond me stonden. Vrienden hebben me naar huis gebracht. Maar het allereerste wat ik me daarna weer herinner, is dat ik ’s anderdaags wakker werd. Ik ben een hele dag in mijn bed gebleven.

“Godzijdank heb ik niets gebroken. Mijn rechterzijde staat vol blauwe plekken, ik heb last van duizeligheid, maar ik kan nog stappen.”

Bron: Nieuwsblad
4 Comments
oud
nieuw votes
Inline Feedbacks
View all comments
Larry laffer
1 maand geleden

Het waterkanon is pas ingezet nadat de politie al 30 minuten had aangekondigd dat iedereen het park moest verlaten, ze heeft dus een half uur de tijd gehad om recht te staan maar gaat dat dan pas doen als ze nat is door het waterkanon, eigen schuld dikke bult zou ik zeggen.

Morren
28 dagen geleden
Reply to  Larry laffer

Gij hebt geen kinderen zeker? Stel dat het jou dochter was?

Boosje
1 maand geleden

Ze had er in de eerste plaats al niet moeten zijn , en op de andere beelden toont ze al aan hoe marginaal ze kan zijn .en dan op het nieuw bleiten . Als je denkt dat je boven de wet staat , moet je de gevolgen maar dragen 🙂

kmk
1 maand geleden

Ik denk dat het paard in kwestie ook is geschrokken …