De twee gezichten van Antwerpse imam Nordine Taouil (video)

Nordine Taouil sprak vandaag in Knack zijn ongenoegen uit tegen de Islamitische Staat. Maar meent hij wat hij zegt, of voelt hij het gewoon te warm worden? Geheime opnames doen vooral het tweede vermoeden.De jeugd die richting Syrië trekt om er mee gaan te strijden met IS: voor de familie van die jonge moslims die […]

Nordine Taouil sprak vandaag in Knack zijn ongenoegen uit tegen de Islamitische Staat. Maar meent hij wat hij zegt, of voelt hij het gewoon te warm worden? Geheime opnames doen vooral het tweede vermoeden.

De jeugd die richting Syrië trekt om er mee gaan te strijden met IS: voor de familie van die jonge moslims die achterblijven is dat geen pretje: “Ik zie in de moskee geregeld ouders van wie een kind naar Syrië of Irak is getrokken”, zo vertelt hij aan Knack. “Ik kan je vertellen: de moeders huilen tot ze geen tranen meer hebben. Het is verschrikkelijk om je kind op zo’n manier te verliezen. En het ziet er niet goed uit: de Islamitische Staat zal nog lang een magneet blijven. Steeds meer jongeren, van overal ter wereld, gaan vechten met de IS.

Nordine heeft vooral schrik dat door het aanhoudend geweld van de terreurgroep IS de Europese, autochtone bevolking zich gaat keren tegen de Islamitische gast: “Ik heb vandaag hetzelfde gevoel als na 11 september. De haat tegenover moslims wordt groter. En daar is niemand bij gebaat. Alle Vlamingen, ook de Vlaamse moslims, willen gewoon een gezonde samenleving waarin onze kinderen goed kunnen leven.”

Desondanks die woorden droomt de imam niet echt van een samenleving waarin moslims en anders gezinden vreedzaam naast elkaar leven. Uit stiekem gemaakte geluidsopnamen in zijn moskee blijkt namelijk dat hij pleit voor de verdere onderdrukking van de moslimvrouw. Volgens hem moeten de vrouwen thuis geen boerka dragen. Of toch niet als er geen ‘vreemde man’ op bezoek is. Als zij het huis verlaten, wat ze volgens Nourdine niet mogen zonder geldige reden, moeten ze zich wel veilig verstoppen onder een tentzeil. De ongelovigen kleden zich volgens hem als dieren.

Ook mag die moslimvrouw niet gaan werken: haar schoot moet een vruchtbare akker zijn die zo vaak als mogelijk bevrucht wordt. Moslims moeten volgens hem zoveel mogelijk kindjes maken, zodat zij Europa verder kunnen bezetten. Want jawel: de vreedzame imam hoopt vurig dat over 50 jaar de sharia in Europa de plak zwaait. Dat hoort u allemaal in onderstaand geluidsfragment. (SL)


Extremistische imam Nordine Taouil par exmoslims

Leave a Reply

Your email address will not be published.