De Wever: “We moeten de buitengrenzen van Europa collectief bewaken” (video)

Bart De Wever vindt het niet meer kunnen dat Europa overspoeld wordt door vluchtelingen die hier ook nog eens als een god in Frankrijk komen leven.

Dat vertelde hij donderdagavond in ‘Terzake’: “Iemand die erkend is als vluchteling, krijgt een leefloon, een sociale woning en kindergeld. Ze krijgen ook nog eens voorrang op andere burgers: dat is moeilijk uit te leggen aan mensen die al hun hele leven hun bijdragen leveren aan ons systeem. Misschien moet er maar eens nagedacht worden over een apart sociaal statuut voor erkende vluchtelingen, al verbiedt de EU ons dat momenteel.”

Bart De Wever vindt het niet meer dan normaal dat er binnen Europa vrij kan gereisd worden, maar het binnenkomen zou gerust wat ‘moeilijker’ mogen zijn: “Ik ben pro-Schengen. Iedereen moet binnen de grenzen vrij van kamer naar kamer kunnen wandelen. Maar dat veronderstelt wel dat de achterdeur op slot is. Migranten komen massaal naar landen als België, Nederland, Frankrijk en Duitsland omdat daar de voorzieningen het grootst zijn. Die landen krijgen de hele crisis over zich heen. Dat terwijl Griekenland financieel gesteund wordt en alle vluchtelingen gewoon vrij over de buitengrenzen van Europa heen laten trekken.”

Omdat een land als Griekenland zijn buitengrenzen niet alleen kàn bewaken: “We zouden de buitengrenzen van Europa collectief moeten bewaken, want landen als Griekenland en Italië kunnen dat niet alleen.”

Op die manier kunnen volgens De Wever de echte vluchtelingen van de gelukzoekers gescheiden worden: “Dat vluchtelingen uit Syrië niet teruggestuurd worden is niet meer dan logisch. Maar mensen uit Turkije? Dat land wil zélf toetreden tot de Europese Unie!” (SL)

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments