Dolfijn Roxanne verliest nu ook tweede baby

Dolfijn Roxanne uit het Boudewijn Seapark in Brugge heeft nu ook haar tweede kalfje verloren. Dat gebeurde zondag bij een vroeggeboorte. Vorige woensdag overleed het eerste ongeboren kalfje van de tweeling die Roxanne droeg. Het is erg uitzonderlijk dat dolfijnen een tweeling dragen en zo’n zwangerschap is ook niet zonder risico. Vorige week stelden de […]

Dolfijn Roxanne uit het Boudewijn Seapark in Brugge heeft nu ook haar tweede kalfje verloren. Dat gebeurde zondag bij een vroeggeboorte. Vorige woensdag overleed het eerste ongeboren kalfje van de tweeling die Roxanne droeg.

Het is erg uitzonderlijk dat dolfijnen een tweeling dragen en zo’n zwangerschap is ook niet zonder risico. Vorige week stelden de dokters vast dat het hartje van een van de twee kleintjes niet meer klopte.

Het dode beestje zat toen nog in de vruchtzak, maar moest door moeder Roxanne geworpen worden. Dat gebeurde zondag, maar Roxanne bereidde ook al de geboorte van het tweede kalfje voor, twee maanden te vroeg. Het tweede kalfje werd uiteindelijk ook dood geboren.

Roxanne zal nu de beste zorgen krijgen. De shows in het Boudewijn Seapark gaan gewoon door.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments