Ebola – Verpleegster niet te spreken over quarantaine na terugkeer uit Sierra Leone

Een verpleegster uit de Verenigde Staten, die ebola-patiënten verzorgd heeft in Sierra Leone, klaagt aan dat ze bij haar terugkeer in de VS in quarantaine werd geplaatst. En dat terwijl ze geen symptomen vertoonde. Kaci Hickox, die werkt voor Artsen zonder Grenzen in Sierra Leone, was de de eerste die verplicht in quarantaine werd geplaatst. […]

Een verpleegster uit de Verenigde Staten, die ebola-patiënten verzorgd heeft in Sierra Leone, klaagt aan dat ze bij haar terugkeer in de VS in quarantaine werd geplaatst. En dat terwijl ze geen symptomen vertoonde. Kaci Hickox, die werkt voor Artsen zonder Grenzen in Sierra Leone, was de de eerste die verplicht in quarantaine werd geplaatst. De maatregel werd zaterdag afgekondigd in de staten New Jersey en New York en is van toepassing op iedereen die mogelijk contact heeft gehad met ebola-patiënten.

“Ik wens niemand zoiets toe en ik ben bang voor de mensen die zich in de toekomst in dezelfde situatie zullen bevinden als mij”, zei de verpleegster in de krant The Dallas Morning News zaterdag. “Ik ben bang voor het andere gezondheidspersoneel dat in de luchthavens gaat uitleggen dat het ebola bestreden heeft in West-Afrika.” Ze klaagde aan dat de situatie chaotisch was en dat er een flagrant gebrek was aan organisatie en aan precieze aanwijzingen over hoe ze moest opgevangen worden.

Hickox, die op een ander vliegtuig moest overstappen in de luchthaven van Newark in New Jersey, werd verplicht drie weken in quarantaine geplaatst, de hele incubatietijd van de ziekte. Ze verblijft in het ziekenhuis van New Jersey voor onderzoek, hoewel ze geen enkel symptoom heeft.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments