El Kaouakibi boos nadat geldkraan voor Let’s Go Urban wordt dichtgedraaid: ‘Je moet niet bij interne problemen alles opdoeken’

El Kaouakibi is niet gelukkig

Sihame El Kaouakibi staat de laatste weken in het oog van de storm. Alsmaar meer onthullingen komen naar boven van wat de voormalige politica van Open VLD allemaal zou uitgespookt hebben. Door alle kritiek besloot ze zelf om alvast uit haar partij te stappen. Het feit dat Open VLD ook een procedure tot uitzetting gestart was, zal haar tot dat besluit zijn doen komen.

Geen geld meer voor Let’s Go Urban

Het Antwerpse schepencollege heeft ondertussen beslist dat er geen geld meer zal zijn voor Let’s Go Urban, de geldkraan wordt volledig dichtgedraaid. Oprichtster en bezieler van het project Sihame El Kaouakibi laat in een open brief op Instagram weten dat ze absoluut niet gelukkig is met deze beslissing.

“Als we bij interne problemen bij een gesubsidieerde vzw, organisatie of zelfs politieke partij de kraan gaan dichtdraaien en alles opdoeken, dan gaan er niet veel overschieten. Een succesvolle organisatie die in de problemen komt, waar veel jonge Antwerpenaren op rekenen, zou ik vooral hulp en begeleiding aanbieden in deze tijden.”

“Nu is mijn vechtlust op en ik aanvaard de beslissingen die genomen zullen worden. Eenzijdig, want tijd om echte oorzaken op te sporen en uit te klaren wordt niet gegeven. De stad en de bewindvoerder gaven ons enkele luttele dagen.”

“Er wordt geen eerlijke kans toebedeeld. Onze terechte vraag tot uitstel werd verworpen, alsook onze vraag tot inzage in het rapport en de documenten waarop men antwoorden zocht. Hoe antwoord je op vragen die je niet te zien krijgt?”

Van opkomende ster tot ‘sjoemel poedel’

Enkele maanden geleden zag het leven er nochtans heel rooskleurig uit voor Sihame El Kaouakibi die op sociale media tegenwoordig vaak ‘sjoemel poedel’ wordt genoemd. Ze had één van de opkomende sterren in de Belgische politiek moeten zijn.

Ze schreef zelfs nog onlangs een boek dat eind vorig jaar werd uitgebracht met de naam ‘Coming In’. Daar vertelt ze ze over haar coming out als politica, maar ook wat het betekende voor haar om op te komen voor je idealen. Een megasucces zal dit boek wellicht niet worden (of misschien net wel), want ook deze wordt gebombardeerd met negatieve reviews door mensen die wellicht nog nooit een pagina hadden gelezen. Wat de uitspraak van de rechtbank ook zal zijn, El Kaouakibi haar carrière zal nooit meer hetzelfde zijn.

2 Comments
oud
nieuw votes
Inline Feedbacks
View all comments
ikke
11 dagen geleden

ze blijft arrogant in m’n ogen! Sjoemel niet met subsidie geld mevrouw , dan was het licht aangebleven !!!

jokke
11 dagen geleden

Ongeloof dat die nog zo veel praat heeft, gewone burgens zaten al in voorarrest voor de
bewijzen niet te laten verdwijnen! en die controle arts (als dat voorgaat ) zal wel geen haar op zijn tanden hebben je zal wel zien; burn out, de rotte pest van de eeuw!