OCMW smijt met gratis abonnementen De Ster

Recreatiepark De Ster te Sint-Niklaas is een oord van plezier. Een plek waar stress wordt buitengekeken en vriendschap verwelkomd. Jong en oud, iedereen vindt er amusement, iedereen is er gelijk. Nee, even terugspoelen. Niet iedereen vindt er nog amusement. En zeker niet iedereen is er nog gelijk. Sommigen zijn Animal Farm-gewijs net iets meer gelijk […]

Recreatiepark De Ster te Sint-Niklaas is een oord van plezier. Een plek waar stress wordt buitengekeken en vriendschap verwelkomd. Jong en oud, iedereen vindt er amusement, iedereen is er gelijk. Nee, even terugspoelen. Niet iedereen vindt er nog amusement. En zeker niet iedereen is er nog gelijk. Sommigen zijn Animal Farm-gewijs net iets meer gelijk dan anderen.

De politieke partijen Sp.a en CD&V schudden hun zak van Sinterklaas leeg. En wel voor de deur van het OCMW. Want de sossen en de tsjevekoppen delen gratis jaarabonnementen van recreatiedomein De Ster uit aan OCMW-steuntrekkers. Dat melden bronnen binnen het OCMW.

In totaal geeft het OCMW gratis 150 gezinsabonnementen weg en 72 individuele seizoenskaarten. Dat is 7.000 euro van ons belastinggeld om mensen naar een recreatiepark te sturen terwijl dat geld ook aan andere, dringender zaken had kunnen worden besteed. Het is niet aan ons om te oordelen over aan wie het OCMW zijn kaarten uitdeelt, maar wel het feit dat de modale, hardwerkende burger in zijn buidel moet tasten voor een dagje vertier met het gezin terwijl het OCMW blijkbaar met de kaarten staat te zwaaien, stoot ons tegen de borst.

Update: Zoals je waarschijnlijk wel hebt gemerkt, hebben we de toon van dit artikel ietwat afgezwakt. Het gaat ons niet om de mensen bij wie de gratis kaarten terechtkomen, maar wel om het feit dat ons belastinggeld aan belangrijker zaken kan worden besteed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments