Ex-atleet Usain Bolt wordt opgelicht en verliest 11 miljoen euro die hij opzij had gezet voor zijn pensioen Actua
Ex-atleet Usain Bolt wordt opgelicht en verliest 11 miljoen euro die hij opzij had gezet voor zijn pensioen
Actua

Ex-atleet Usain Bolt wordt opgelicht en verliest 11 miljoen euro die hij opzij had gezet voor zijn pensioen

Advocaten van Usain Bolt zeggen dat de Olympische ster bijna 11 miljoen euro heeft verloren, een bedrag waarop hij vertrouwde om zijn pensioen te financieren. De 36-jarige had het geld op een rekening geplaatst bij het in Kingston gevestigde investeringsbedrijf Stocks and Securities Ltd., maar op woensdag (18 januari) beweerde zijn advocaat dat er nog maar 11.000 euro over was van de miljoenen die erop stonden.

Advocaat Linton P. Gordon zei dat de rekening het spaargeld van Bolt bevatte, maar dat de toezichthouders niet met hem of Bolt hebben gecommuniceerd sinds het geld is verdwenen. "Het is schrijnend nieuws voor iedereen," zei de advocaat. "En zeker in het geval van de heer Bolt, die deze rekening heeft geopend als onderdeel van zijn privé-pensioen." Hij voegde eraan toe: "Het is een zware teleurstelling, en we hopen dat de zaak zo wordt opgelost dat de heer Bolt zijn geld terugkrijgt en in vrede kan leven."

De dag voordat Gordon de verdwijning van het geld bekendmaakte, zei Jamaica's Financial Services Commission dat het zijn eigen tijdelijke manager bij de beleggingsonderneming had geïnstalleerd na berichten over beschuldigingen van fraude. Gordon verstrekte Associated Press een kopie van een brief die hij op maandag (16 januari) aan Stocks & Securities Limited stuurde en waarin hij eist dat het geld binnen 10 dagen wordt teruggegeven, anders zal het bedrijf civiele en strafrechtelijke stappen moeten ondernemen.

“Ernstige fraude of diefstal”

"Als het nieuwe saldo correct is, en wij hopen dat dit niet zo is, dan is er tegen onze cliënt een ernstige fraude, diefstal of een combinatie van beide gepleegd," aldus de advocaten van Bolt in de brief. Op haar website vraagt Stocks & Securities Limited dat klanten alle vragen doorgeven aan Jamaica's Financial Services Commission terwijl deze haar onderzoek naar het bedrijf voortzet. “We houden de zaak nauwlettend in de gaten en brengen onze klanten op de hoogte van de oplossing zodra die informatie beschikbaar is," staat in de verklaring.

(Bron: LADBible)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties