Ex-gevangene onthult hoe corrupt de gevangenis is en de cipiers eigenlijk zijn

Een gevangenis is duidelijk geen pretje

Bij VICE maken ze vaak heel wat boeiende reportages. Deze keer hebben ze een ex-gevangene achter de camera gezet die vertelt hoe het er in bepaalde gevangenissen aan toe gaat.

‘Gevangenissen zijn corupt’

Natuurlijk is zijn ervaring niet exact dezelfde als in elke gevangenis, maar zijn verhalen spreken wel voor zich. Zo spreekt hij uit ervaring dat heel wat cipiers corrupt zijn en vaak net de mensen zijn die drugs, mobiele telefoons en zelfs wapens binnensmokkelen.

In het vijf minuten durende interview vertelt hij ook nog wel andere verhalen van de hallucinante dingen die hij heeft meegemaakt. Volgens hem kom je dan ook niet als een beter man uit de cel, integendeel zelfs.

2 Comments
oud
nieuw votes
Inline Feedbacks
View all comments
Meia de bay
1 maand geleden

Dit is een gevangenis in de UK…..niet te vergelijken met de onze hoor….sommige dingen zullen wel quasi hetzelfde zijn maar op veel mindere schaal, maar zoals gezegd, NIET TE VERGELIJKEN, dus de comment op deze site is in se redelijk waardeloos….just my 2 cents…

Meia de bay
1 maand geleden

Hetgeen hij zegt ‘prison is a business’…is niet bij ons, want gevangenissen zijn daar privé, hier via de staat…groot verschil