Federale ministers willen 800 miljoen extra uitgeven

De ministers in de regering-Michel hebben een verlanglijstje van zo’n 800 miljoen euro klaar. Dat willen ze bij de begrotingscontrole van volgende maand op tafel leggen. Dat bericht De Tijd vandaag.De wensen zijn verzameld door minister van Begroting Hervé Jamar (MR). Ze komen vooral van de zogenaamde veiligheidsdepartementen justitie, politie en defensie. Maar ook andere […]

De ministers in de regering-Michel hebben een verlanglijstje van zo’n 800 miljoen euro klaar. Dat willen ze bij de begrotingscontrole van volgende maand op tafel leggen. Dat bericht De Tijd vandaag.
De wensen zijn verzameld door minister van Begroting Hervé Jamar (MR). Ze komen vooral van de zogenaamde veiligheidsdepartementen justitie, politie en defensie. Maar ook andere departementen zitten stilaan op hun tandvlees na de forse besparingen van de regering-Michel. In vijf jaar besliste die 12 procent te besparen op personeelskosten en 28 procent op werkingskosten. De investeringen schroefde ze met een derde terug.

Maar nu gaan steeds meer stemmen op dat dat niet realistisch is en wordt gesmeekt om extra ademruimte. Dat de Europese Commissie oordeelt dat de Belgische begroting op koers zit, verklaart ongetwijfeld de talrijke extra vragen van de ministers. De kans is klein dat alle vragen groen licht krijgen. Minstens de helft zal worden afgewezen, is te horen in regeringskringen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.