Filip Dewinter: ‘Rebellen zitten zelf achter gifgasaanval Syrië’ (video)

Terwijl de VS zich klaarmaakt om het Syrische regime er stevig van langs te geven, is het nog steeds zo helder als koffiedik wie er achter de verschrikkelijke gifgasaanval van enkele weken geleden zat. De regering of de rebellen, that’s the question. Voor Filip Dewinter is het zonneklaar: “Assad heeft totaal geen baat bij zo’n […]

Terwijl de VS zich klaarmaakt om het Syrische regime er stevig van langs te geven, is het nog steeds zo helder als koffiedik wie er achter de verschrikkelijke gifgasaanval van enkele weken geleden zat. De regering of de rebellen, that’s the question. Voor Filip Dewinter is het zonneklaar: “Assad heeft totaal geen baat bij zo’n aanval. De rebellen, daarentegen, wel”.
Hoewel de VN-inspecteurs er nog niet helemaal uit zijn of er wel degelijk chemische wapens gebruikt werden bij de gifgasaanval op Damascus, beweren de VS en Groot-Brittannië te beschikken over informatie die er geen twijfel meer over laat bestaan dat Syrische regeringstroepen chemische wapens hebben opgeslagen, geassembleerd en de grond in hebben geboord nabij Damascus. De kans dat Amerika overgaat tot een militaire aanval buiten de VN om wordt daarmee steeds groter, maar daarvoor moeten ze eerst genoeg steun krijgen.

Die krijgen ze alvast niet van China, Rusland en Iran, die afwijzend reageren op de beschuldigingen vanuit Amerika dat de Syrische regering achter de aanval zit. Volgens Rusland kan zo’n militaire aanval buiten de VN om rampzalige gevolgen hebben. “Washington en de internationale gemeenschap moeten voorzichtig optreden en respect tonen voor het internationale recht. De pogingen om de Veiligheidsraad van de VN te omzeilen, om opnieuw valse redenen voor een militaire interventie te vinden, zullen nieuw lijden brengen in Syrië, in het Midden-Oosten en in Noord-Afrika”, aldus de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov. China heeft het over een “gevaarlijke en onverantwoorde interventie”, terwijl Iran vreest voor zware gevolgen voor de hele regio.

Voorlopig is er nog niets geweten over een mogelijke tussenkomst van ons land. Toch roepen enkele kenners al met klare stem. “Bashar al-Assad heeft totaal geen baat bij zo’n aanval. Waarom zou hij honderden burgers afmaken terwijl hij in Syrië het ene succes na het andere behaalt? Neen, de enige schuldigen aan die gifgasaanval zijn de rebellen. Die worden aangestuurd door hun radicale aan Al-Qaida gelieerde leider Jabat al-Nusra. En dat zij beschikken over chemische wapens én ermee gedreigd hebben die in te zetten, is zo klaar als een klontje. Ze hebben hun dreigementen zelfs verfilmd”, aldus Vlaams Belang-kopman Filip Dewinter.

Volgens Dewinter is het plannetje van de rebellen dus perfect verlopen. “Ze hebben dat goed bekeken, want ze wisten dat het westen op die manier een kapstok had om Syrië binnen te vallen en de regering lam te leggen. En allicht gaat dat ook gebeuren, maar dan zijn de gevolgen niet te overzien. Want dan pas gaat er ginder een grootschalige burgeroorlog ontketenen. In Syrië zitten trouwens een goeie 700 Belgische extremisten. Je mag er zeker van zijn dat die op termijn ook hier voor heel wat gevaar kunnen zorgen”, klinkt het.

Hieronder hét bewijs dat de rebellen over chemische wapens beschikken én ermee dreigden om ze in te zetten. (KDN)

Leave a Reply

Your email address will not be published.