Flaterende Karel De Gucht voor schut gezet door interviewer (video)

2014 is beslist niet het jaar van Karel De Gucht: eerst was er al de heisa rond de financiering van zijn villa, nu komt daar nog eens een bijzonder gênant moment voor de Duitse televisie bij. Als Eurocommissaris voor Buitenlandse Handel mag je verwachten dat De Gucht op de hoogte is van zijn dossiers. Meestal volstaat […]

2014 is beslist niet het jaar van Karel De Gucht: eerst was er al de heisa rond de financiering van zijn villa, nu komt daar nog eens een bijzonder gênant moment voor de Duitse televisie bij. 
Als Eurocommissaris voor Buitenlandse Handel mag je verwachten dat De Gucht op de hoogte is van zijn dossiers. Meestal volstaat wat gegoochel met cijfers en procenten om lastige vragen te ontwijken, maar een Duitse journalist had zich blijkbaar terdege voorbereid toen hij de kans had De Gucht te interviewen.

De journalist wist veel beter dan De Gucht waarover het ging, en drukte hem op de echte cijfers. Het interview moest twee keer worden stilgelegd, zodat De Gucht zijn geheugen kon opfrissen. Zelfs na die opfrisbeurt kon de Open VLD-er geen deftig antwoord op de vraag formuleren.

Maar ja, kan je het hem kwalijk nemen? De Gucht houdt er nu éénmaal niet van om cijfermateriaal te delen, vraag dat maar eens aan de Bijzondere Belastingsinspectie. (KA)

Leave a Reply

Your email address will not be published.