Frank Vandenbroucke wil opvallend voorstel doen exclusief voor mensen die gevaccineerd zijn

Opvallend

Op het moment van schrijven zijn 1,5 miljoen Belgen gevaccineerd met een eerste spuit en 500.000 van hen hebben al twee spuiten gekregen. Nog een zeer lange weg te gaan dus die nog ettelijke maanden zal duren. Zelfs nog veel langer als er binnenkort geen tandje wordt bijgezet.

Gevaccineerden gaan meer voordelen krijgen?

Frank Vandenbroucke, onze minister van Volksgezondheid, komt nu met een opvallend voorstel. Eentje dat ongetwijfeld door een deel mensen met gejuich zal onthaald worden, maar waarbij er ook sowieso aanzienlijk wat kritiek zal volgen.

Zo is Het Belang Van Limburg te weten gekomen dat Vandenbroucke heeft gevraagd aan de experten of het mogelijk is om de coronamaatregelen te versoepelen exclusief voor mensen die al wel gevaccineerd zijn. Hij denkt hierbij in eerste instantie aan meer mensen die met elkaar binnen mogen afspreken en zonder mondmasker.

In het verleden gaf viroloog Marc Van Ranst al aan dat het een moeilijke periode zou zijn wanneer een deel van de bevolking al gevaccineerd is, maar niet iedereen. Ook vertelde hij dat de gevaccineerden dan eventueel meer zouden mogen dan anderen.

“Het gaat een periode moeilijk zijn. Sommigen gaan mogelijkheden krijgen die anderen niet hebben. Dat gaat een lastige oefening zijn, we moeten dat zoveel mogelijk in tijd beperken.”

Bron: Redactie24
1 Comment
oud
nieuw votes
Inline Feedbacks
View all comments
Jaja
6 dagen geleden

Sta vandaag op voor je vrijheid van morgen