Fundamentalist tegen Dewinter: “Jullie gaan allemaal naar de hel!”

Terwijl de ganse wereld wel toekijkt maar niet ingrijpt in Syrië vanwege de ingewikkelde machtsverhoudingen en de ervaringen in Irak en Libië, trok Filip Dewinter zelf naar het geteisterde land. Niet om de Syriëstrijders terug te halen, niet om er zelf te gaan vechten, wel om zich te vergewissen van de ware bedoelingen van de […]

Terwijl de ganse wereld wel toekijkt maar niet ingrijpt in Syrië vanwege de ingewikkelde machtsverhoudingen en de ervaringen in Irak en Libië, trok Filip Dewinter zelf naar het geteisterde land. Niet om de Syriëstrijders terug te halen, niet om er zelf te gaan vechten, wel om zich te vergewissen van de ware bedoelingen van de rebellen én het Assad-regime.
Waar de strijd in Syrië in eerste instantie nog begon als een roep naar democratie, lijkt het conflict ondertussen overgenomen te zijn door radicale moslims die het religieus tolerante Assad-regime omver willen werpen om er een islamstaat van te maken. Een aantal Vlaams-allochtone jongeren trok zelf naar ginder om mee te strijden in een oorlog die niet de hunne is, maar waar ze wel hun moslim-broeders willen helpen. Filip Dewinter trok naar het land om uit eerste hand te vernemen wat de situatie ter plaatse is.

Tijdens zijn verblijf vernam hij dat er zo’n 500 tot 600 ‘jihadi’s’ uit België naar Syrië vertrokken zijn. Ondertussen vonden er drie de dood, terwijl een tiental in de gevangenis van Aleppo zit, waar ze – volgens de Syrische ministers – zullen vervolgd worden voor terrorisme. Op de vraag hoeveel jaar ze riskeren, antwoordde de ‘minister van informatie’ Umran Ahid al-Za’bi: “500 jaar”.

Dewinter verbleef in Damascus toen een zware bomaanslag 14 doden eistte. Een uur na de aanslag kon hij de plek bezoeken, waar hij een totale ravage aantrof: tussen de vernielde meubels, toestellen en kantoren lagen menselijke resten en liters bloed. “Pure gruwel”, zo omschreef de Vlaams Belang-politicus.

Het meest hallucinante moment van zijn bezoek aan Syrië vormde echter de confrontatie met een zelfmoordterrorist wiens bom niet was afgegaan. De man antwoordde op de vragen van Dewinter en alhoewel hij er klein, niet al te vijandig en soms zelfs vrolijk uitzag, getuigden zijn antwoorden van een diepe ingebakken haat tegen alles wat ongelovig is. Religieus fanatisme, het blijft een lelijk beestje. (KA)

Hier vind je de beelden van Filip Dewinter in een verkorte, ondertitelde versie:

Hier kan je de volledige video’s bekijken:

Leave a Reply

Your email address will not be published.