Ga je naar het WK in Qatar? Opgelet, want voor een onenightstand kan je 7 jaar achter de tralies vliegen!

Hoofd koel houden daar…

Fans die afreizen naar het WK voetbal in Qatar later dit jaar kunnen tot zeven jaar achter de tralies vliegen als ze worden betrapt op een onenightstand. Nu het land in het Midden-Oosten zich voorbereidt op hét voetbalevenement van dit jaar, moeten bezoekers, zoals bij elk gastland, op de hoogte zijn van de gebruiken en wetten in de regio. Een van die wetten is dat het verboden is om seks te hebben buiten het huwelijk.

Niet alleen bij onenightstand…

Maar terwijl sommigen stellen dat de straf meestal één jaar gevangenis is, kan die volgens de non-profit Human Dignity Trust oplopen tot zeven jaar. Ook is geslachtsgemeenschap tussen mensen van hetzelfde geslacht verboden volgens het wetboek van strafrecht van 2004 en kan dit ook leiden tot een gevangenisstraf van vergelijkbare lengte.

Dit werd bevestigd door een insider bij de politie die aan The Daily Star vertelde: “Seks is uit den boze als dit niet tussen een man en een vrouw is. En one-night stands zijn ook niet toegelaten tijdens dit toernooi. Iedereen moet zijn of haar hoofd erbij houden, tenzij hij of zij het risico wil lopen in de gevangenis te belanden.”

“Slecht toernooi voor fans”

Maar er is nog meer, want ook de drank- en feestcultuur na de wedstrijden, die op de meeste andere plaatsen de norm is, is in Qatar ten strengste verboden. En er zijn dus zeer strenge en beangstigende gevolgen wanneer je iets mispeutert en betrapt wordt. Iemand van een supportersorganisatie verwoordde het als volgt: “Er heerst een gevoel dat dit wel eens een heel slecht toernooi zou kunnen worden voor de fans.”

Hulp van FIFA

Toen bekend werd dat het toernooi in Qatar zou worden gehouden, riepen velen het land op om de wetten tegen de LGBTQ+-gemeenschap aan te pakken. De directeur van Football Against Racism, Piara Powar, zei: “Qatar organiseert het tornooi aan het begin van een nieuw decennium, ze zullen een internationaal gastvrij gezicht willen laten zien en met de hulp van de FIFA zijn we er zeker van dat het mogelijk zal zijn om de Qataris over de streep te trekken, zodat ze in lijn komen met de rest van de wereld.”

(Bron: LadBible)

(Intropic 1: Rhett Lewis on Unsplash + History of Soccer)

(Intropic 2: Couple bed photo created by ArthurHidden – www.freepik.com)