Gevaarlijke zot is terug in Belgenland Actua
Gevaarlijke zot is terug in Belgenland
Actua

Gevaarlijke zot is terug in Belgenland

Dyab Abou Jahjah, de racist eerste klas die in 2002 Borgerhout wist om te toveren  tot een waar oorlogsgebied, is terug in ons land om die ‘blanke racisten te bestrijden’. In de Antwerpse Alloeha Snackbars zitten ze dus bijlange nog niet aan de nieuwe couscous.

Het leven van Abou Jahjah in een notendop. Hij werd geboren in Libanon maar vluchtte naar België. Hier kreeg hij het statuut van ‘vluchteling’ maar om zijn verblijf hier veilig te stellen ging hij in 1996 een schijnhuwelijk aan met een Belgische vrouw. Enfin, hij kreeg dus de Belgische nationaliteit en scheidde weer.

In 2000 richtte hij de Arabisch-Europese Liga (AEL) op, een vereniging die het opnam voor de rechten van de allah-tisten en die gekeerd was tegen de ‘autochtone racisten’. In 2001 liet hij weten dat hij ‘victorie voelde’ nadat enkele moslimpaljassen met vliegtuigen de Twin Towers van de kaart wisten.

Groot vuurwerk kwam er een jaar later. Een Belg die doortrapte vermoordde in Borgerhout zijn Marokkaanse buurman. ‘Een daad van racisme’, zo stelde de oproerkraaier Abou Jahjah. Via AEL liet hij baardwachttroepen installeren die moesten controleren of de politie niet racistisch tewerk ging. Uiteraard zat het er al snel tegen en Mekka aan ’t Scheld werd oorlogsgebied.

Abou werd opgepakt en veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf, maar het Hof van Beroep sprak hem later weer vrij. In 2006 keerde hij terug naar Libanon om de Hezbollah bij te treden. Hezbollah is een terreurbeweging die zich keert tegen het westen en tegen de Joden. Abou volgde er zelfs een militaire training.

Abou Jahjah is sinds donderdag terug in België, Antwerpen. Zijn doel? Een organisatie oprichten die nog straffer zal zijn dan het voormalige AEL. Sp.a-blèter Bert Anciaux krijgt er zowaar traantjes in zijn ogen door. Van puur contentement, dat spreekt voor zich. Ook het geluk van Yves Desmet, hoofdredacteur van sossengazet De Morgen, kan niet op.

Toch zijn er ook nog mensen die vinden dat de racist niet thuishoort in België. Zo liet André Gantman (N-VA) weten dat Abou Jahjah thuishoort in ’t gevang. Filip Dewinter is dan weer van mening dat Abou Jahjah ‘terug naar afzender’ moet: “In plaats van hem met open armen te ontvangen, moeten de Belgische autoriteiten er alles aan doen om Abou Jahjah de Belgische nationaliteit die hij als een asielbedrieger en na een schijnhuwelijk heeft verkregen af te nemen. Hij moet als een ongewenste en gevaarlijke vreemdeling behandeld worden en zo snel mogelijk opnieuw ons land uitgezet.” (SL)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties