Goesting in een stevig feestje? Gewoon gelovig zijn en in sommige kerken kan je blijkbaar losgaan

Straf

De horeca is nog steeds dicht, je mag maar één knuffelcontact ontvangen en zelfs in een gigantische zaal gaan tennissen met 20 meter afstand tussen elkaar is verboden. Weet je wat echter wel mag? Naar de kerk, synagoge of moskee gaan.

Een gezellig feestje in de kerk

Officieel mag je in België met maximaal 15 mensen in een kerk samenkomen. Bij onze Noorderburen heb je wel een avondklok en zijn alle winkels gesloten, maar voor gebedscentra is er gek genoeg geen maximumcapaciteit. Indien mogelijk, wordt er wel gevraagd om niet meer dan 30 mensen bij elkaar te zetten, maar dat is geen verplichting.

Zolang je dus wil bidden, kan je best veel in een kerk doen. Bij ‘Loft Worship’ namen ze dat heel letterlijk en vinden ze dan ook dat er af en toe een stevig feestje ter ere van God moet kunnen. Uiteindelijk valt alles volgens hen binnen de opgelegde regels voor kerken.

Loft Worship kiest ervoor samenkomsten door te laten gaan binnen de mogelijkheden van de geldende wet- en regelgeving. We zien het belang en de kracht van samen aanbidden; het is niet alleen een manier om onze God te eren, maar ook een krachtig wapen in Gods koninkrijk.

Je kan zeggen wat je wil, maar dit ziet er toch een verdomd gezellig mini-concert uit wetende dat op ‘gewone’ locaties feestjes al bijna een jaar verboden zijn. Je weet dus wat je moet doen als je nog eens uit je dak wil gaan in corona-tijden.

Het volgende concert is dus morgen alweer van 14u30 tot 17u00. Goede muziek is gegarandeerd terwijl iedereen God staat te aanbidden, ongetwijfeld met een pintje of een cola in de hand.

Bron: Skoften.net
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments