Gokchinees Zheyun Ye kon 1,6 miljoen spenderen voor omkoping

Het Belgische gerecht weet nog altijd niet of de man die veertien dagen geleden plots opdook in de Chinese havenstad Wenzhou, wel de gezochte gokchinees is. Volgens onze informatie niet. Dat schrijven Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen. Een tolk Chinees telefoneerde op onze vraag naar de autoriteiten in Wenzhou en kreeg er, […]

Het Belgische gerecht weet nog altijd niet of de man die veertien dagen geleden plots opdook in de Chinese havenstad Wenzhou, wel de gezochte gokchinees is. Volgens onze informatie niet. Dat schrijven Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen.

Een tolk Chinees telefoneerde op onze vraag naar de autoriteiten in Wenzhou en kreeg er, na enig zoekwerk, te horen dat er geen Zheyun Ye van 46 jaar oud bekend is. “We wachten zelfs nog altijd op nieuws”, zegt Lieve Pellens van het federaal parket. Dat moet komen van buitenlandse inlichtingendiensten.

Geen uitlevering

Maar de zaak-Ye is geen prioritair dossier meer. En als men Ye zou vinden, dan wordt hij toch niet uitgeleverd aan ons land. China levert immers geen onderdanen uit aan België. Ye zal wellicht bij verstek worden veroordeeld.

Correctionele rechtbank

Vandaag beslist de Brusselse raadkamer wie van de 35 verdachten in het omkoopschandaal in het Belgisch voetbal zich voor de correctionele rechtbank zal moeten verantwoorden. Naast de Chinese spilfiguur zijn dat zeker ex-trainer Paul Put (55, foto), gewezen doelman Patrick Deman (43), ex-trainer Gilbert Bodart (49) en gewezen voetballer en rechterhand van Ye in ons land Olivier Suray (40).

Ye beschikte over ruim 1,6 miljoen euro om in België wedstrijden te laten vervalsen. Laurent Fasotte (ex-Lierse) was de grote slokop onder de spelers. Hij verdiende er 140.500 euro aan.

TG
Foto Reporters/Belga

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments