Groen woest omdat Ben Weyts Kristof Calvo afschiet op tv: ‘Die Calvo moest er direct aan’

Groen kan er niet mee lachen

De heren van Supercontent hebben tegenwoordig een nieuw programma genaamd ‘Shooting Stars’. Hier ontvangen zij bekende Vlamingen die ze enkele dilemma’s voor hun neus krijgen. Ze moeten beslissen door een ballon kapot te schieten met het hoofd van een andere bekende persoon op. Zo kreeg Weyts als eerste de vraag ‘wie van je politieke collega’s kan het minste drinken?’

Groen lacht niet met Weyts die Calvo neerschiet

Duidelijk een programma met een humoristische insteek dus, maar partij Groen ziet dat heel anders. Zo was minister van Onderwijs en Sport Ben Weyts onlangs te gast en hij liet merken dat hij het eigenlijk behoorlijk amusant vond om een ballon met het hoofd van Calvo kapot te schieten bij de eerste vraag: “Ja, die Calvo moest er van in het begin aan. Heb je gezien hoeveel kogels ik nog heb? Ik kan die Calvo honderd keer afschieten!”

Bij Groen zagen ze er de humor echter absoluut niet van in. Vlaams parlementslid en Groen-collega Björn Rzoska gaf bijvoorbeeld van leer op Twitter en sprak van absolute schande: “Is dit normaal, minister? Op moment dat virologen, journalisten en politici (waaronder uw voorzitter Bart De Wever) doodsbedreigingen krijgen. Op dat moment schiet de minister van onderwijs (!) zonder blikken of blozen op mijn Groen-collega.” Ook Groen-voorzitster Meyrem Almaci noemde het filmpje ‘onwaardig’.

Flink wat commotie dus. Al lijkt Ben Weyts er niet echt van wakker te liggen omdat het volgens hem heel duidelijk een programma is met een Humoristische insteek.

Bron: PAL Nws
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments