Hague: “Bewijzen voor gifgasaanval zouden al vernietigd kunnen zijn”

Bewijzen voor een aanval met gifgas in de buurt van de Syrische hoofdstad Damascus zouden al vernietigd kunnen zijn. Dat heeft de Britse minister van Buitenlandse Zaken William Hague zondag tegenover Sky News gezegd. “We moeten realistisch zijn wat betreft het resultaat van het onderzoek van de VN-inspecteurs. Natuurlijk kunnen bewijzen vernietigd zijn”, stelde Hague […]

Bewijzen voor een aanval met gifgas in de buurt van de Syrische hoofdstad Damascus zouden al vernietigd kunnen zijn. Dat heeft de Britse minister van Buitenlandse Zaken William Hague zondag tegenover Sky News gezegd. “We moeten realistisch zijn wat betreft het resultaat van het onderzoek van de VN-inspecteurs. Natuurlijk kunnen bewijzen vernietigd zijn”, stelde Hague verwijzend naar de aanhoudende artillerie-aanvallen op de getroffen plek ten oosten van Damascus.

Alle aanwijzingen die momenteel voorliggen, wijzen in slechts één richting, zei Hague. Het regime van president Bashar al-Assad bezit chemische wapens en heeft die reeds in het verleden in beperktere omvang gebruikt.

Volgens de Syrische rebellen kwamen bij de vermoede gifgasaanval van woensdag meer dan 1.000 mensen om het leven. Een onafhankelijke bevestiging van dat aantal is er niet. Maar volgens Artsen Zonder Grenzen (AZG) werden in drie van de ziekenhuizen die de organisatie ondersteunt in en rond Damascus woensdagochtend op drie uur tijd 3.600 patiënten met neurotoxische symptomen opgenomen.

Belga Foto AFP

Leave a Reply

Your email address will not be published.