Hallucinante beelden tonen hoe Brusselse agenten in het ziekenhuis worden geslagen door groep ‘jongeren’

Ronduit bizar

Het was afgelopen weekend niet echt gezellig vertoeven in de Brusselse gemeente Elsene. Terwijl enkele agenten een identiteitscontrole deden, werkte de verdachte niet mee en besloten ze om hem te arresteren. Het bleek niet de juiste buurt te zijn om een arrestatie te verrichten.

Agenten worden aangevallen door jongerenbende

Al snel werden de agenten aangevallen door enkele mannen van een jongerenbende. Zij vonden het absoluut niet kunnen dat hun vriend gearresteerd zou worden dus besloten ze om een poging te doen om de aanwezige agenten in elkaar te slaan.

Dat bleek hen nog redelijk gelukt want drie politieagenten moesten naar het ziekenhuis voor verzorging. Hierna werden wel nog drie daders opgepakt, maar na een verhoor door het parket werden ze dezelfde dag alweer vrijgelaten. En de politievakbond is absoluut ‘not amused’.

“Dit kan zo niet verder. Het loopt de spuigaten uit. Het gaat om enkele bendes die denken de macht te kunnen over te nemen in bepaalde wijken. De overheid moet nu ingrijpen.”

“Elk jaar zijn er zo’n 8.500 incidenten, een onderschatting, want sommige agenten doen zelfs geen aangifte. 8.500 per jaar, dat zijn er bijna 25 per dag. Het is hoog tijd dat de politiek hier iets aan doet: dit kost de maatschappij heel veel geld en onze agenten raken er gedemotiveerd door. Sommigen kunnen niet meer normaal functioneren: dat zijn drama’s voor die gezinnen, hé.”

Bron: Nieuwsblad.be
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments