Hallucinante beelden: woede nadat politie zwarte man met wapen heeft doodgeschoten op strand

Was het gerechtvaardigd dat de agenten zoveel schoten?

Onderstaande beelden gaan momenteel rond op het internet en er is toch weer flink wat commotie over. Afgelopen weekend vond de U.S. Open of Surfing in Huntington Beach, een stad in de Amerikaanse staat Californië plaats. De politie kreeg toen een tip binnen dat er een man met een wapen zou rondlopen.

Ze hadden al snel door wie de man met zijn wapen was en vroegen meerdere keren aan hem zich over te geven. De man in kwestie gaf daar echter geen gehoor aan waarna enkele agenten besloten om te schieten. Over dat moment is er al discussie of het wel nodig was om te schieten en meerdere keren, maar vooral wat er daarna gebeurt, maakt sommige mensen heel boos.

Toen de man namelijk op de grond lag met al flink wat kogels in zijn lichaam, kroop hij richting zijn shirt. Waarna enkele agenten nog heel wat meer op hem schieten. Volgens de politie wellicht gerechtvaardigd want het bleek achteraf dat de man wel daadwerkelijk een wapen op zak had. Volgens heel wat anderen is dit weer het zoveelste voorbeeld van nodeloos politiegeweld tegen zwarte mensen.

Of het echter nodig was om dan nog zoveel te schieten, is waar er nu flink wat discussie over is. Wat wel zeker is, is dat er geen hulp meer kon baten voor de man met zijn wapen. De beelden van het incident kan je hieronder bekijken:

2 Comments

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.