Hasseltse rechter: “Onder rokjes filmen is geen openbare zedenschennis”

En dus ging de glurende vijftiger vrijuit!

Een 55-jarige kerel hield er een eigenaardige hobby op na. Gewapend met zijn mobieltje (met daarin een camera, uiteraard) trok hij naar het winkelcentrum. Toen het beveiligingspersoneel in een winkel opmerkte hoe de man zich bukte om vervolgens zijn toestel stiekem onder de rokjes van aanwezige dames hield, liep hij tegen de lamp.

De man moest zich nu voor de rechtbank verantwoorden. Hij riskeerde twaalf maanden cel vanwege ‘openbare zedenschennis’.

Zijn advocate, Greet Onkelinx, vond echter een achterpoortje. Dat vertelt ze aan HLN: “Natuurlijk zijn de feiten moreel niet oké. Maar juridisch gezien zijn de feiten een lacune in de wet. Meneer is dus niet strafbaar.”

De raadsvrouw baseerde zich op een arrest van het Hof van Cassatie onlangs, waarin besloten werd dat ‘voyeurisme’ geen ‘aanranding’ is. De Hasseltse rechter volgde die redenering en besloot: “Onder de rok filmen is geen openbare zedenschennis.”

De procureur is van mening dat er wat aan de wetgeving moet veranderd worden. De wettelijke bepalingen omtrent voyeurisme, aanranding en openbare zedenschennis dateren van 1867, en toen waren er nog geen mobieltjes. (SL)

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments