Ideetje voor België? Braziliaanse politici stappen kooi in en slaan elkaar tot moes om meningsverschil op te lossen

Misschien moeten we dit ook in België proberen?

Opvallende beelden uit Brazilië. Twee politici uit de Braziliaanse deelstaat Amazonas waren al maanden aan het bekvechten over het behoud van een waterpark. Ze kwamen er niet uit en besloot om hun meningsverschillen dan maar in een kooi op te lossen met hun vuisten. Simão Peixoto, de burgemeester van de stad Borba, werd enkele maanden geleden namelijk uitgedaagd door oud-raadslid Erineu da Silva.

Hij noemde de burgemeester een ‘boef’ omdat hij bekend waterpark weigert te behouden. Burgmeester Peixoto is iemand dat niet over zich heen laat lopen en de boodschap was duidelijk: “Als hij echt wil vechten ben ik klaar om te vechten. Ik ben altijd een winnaar geweest.” Afgelopen weekend was het dan eindelijk zover en de heren stapten de ring in voor een volle zaal en sloegen elkaar helemaal in de vernieling. Het hele gevecht werd live gestreamd door het kabinet van de burgemeester.

De 39-jarige Peixoto had in het begin het voordeel, maar aartsrivaal Mirico (45) vocht terug. Meer zelfs, hij liet volgens het publiek en de pers de burgemeester sterretjes zien en zorgde ervoor dat hij nog amper kon lopen. Tot ieders grote verbazing en woede verloor Mirico echter op punten en kreeg de burgemeester toch zijn gelijk. Enkele opvallende beelden van dit politieke gevecht zie je hieronder: