Jaarlijkse bijdrage zorgpremie wordt verdubbeld

231.000 Vlamingen krijgen elke maand 130 euro van de Vlaamse Zorgverzekering om hun niet-medische kosten te financieren. Dat is ruim de helft meer dan tien jaar geleden, toen het er 150.000 waren, bericht Het Belang van Limburg.Hoewel de zorgpremie hoofdzakelijk naar ouderen gaat, krijgen ook vierduizend minderjarigen deze maandpremie. Het gaat dan om jongeren met […]

231.000 Vlamingen krijgen elke maand 130 euro van de Vlaamse Zorgverzekering om hun niet-medische kosten te financieren. Dat is ruim de helft meer dan tien jaar geleden, toen het er 150.000 waren, bericht Het Belang van Limburg.
Hoewel de zorgpremie hoofdzakelijk naar ouderen gaat, krijgen ook vierduizend minderjarigen deze maandpremie. Het gaat dan om jongeren met een heel zware handicap of langdurig zieke jongeren. 187.000 rechthebbenden zijn ouderen dan 65 jaar. In totaal werd 361 miljoen uitgekeerd aan de 231.000 rechthebbenden.

Het systeem van de Vlaamse Zorgverzekering bestaat al sinds 2001. De tegemoetkoming is bedoeld voor niet-medische kosten zoals gezinszorg, poetshulp of verblijfskosten in een rusthuis. Elke Vlaming moet vanaf de leeftijd van 26 jaar jaarlijks een bedrage aan de Zorgverzekering betalen. Om het systeem betaalbaar te houden, wordt de jaarbijdrage die u en ik moeten betalen vanaf volgend jaar verdubbeld tot 50 euro.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments