Jolige Brit tegen Antwerpse rechter: “Ik kan u zo neersteken”

Daar stond Matthew dan in de Antwerpse rechtbank voor de vrederechter. Plots haalde-ie een knipmes tevoorschijn. De vijftigjarige Brit die al enige tijd in ons land vertoefd, moest voorkomen omdat hij in een villa woont die niet van hem is. De kraker kon er gewoon binnen, maar de familie Choksi, die eigenaar is van de […]

Daar stond Matthew dan in de Antwerpse rechtbank voor de vrederechter. Plots haalde-ie een knipmes tevoorschijn.


De vijftigjarige Brit die al enige tijd in ons land vertoefd, moest voorkomen omdat hij in een villa woont die niet van hem is. De kraker kon er gewoon binnen, maar de familie Choksi, die eigenaar is van de villa, wil de woonst gaan renoveren en dus moet Matthew eruit.

De Brit zelf is zich van geen kwaad bewust: “Die mensen mogen mij dankbaar zijn. Ik heb niet ingebroken, de deur stond gewoon open. Alle waardevolle spullen, zoals juwelen, heb ik netjes afgegeven aan de politie. Ik ben geen dief.”

Nu hij toch in het gerechtsgebouw was, wilde hij ook ineens de povere beveiliging ervan aan de kaak stellen. Plots haalde hij een knipmes boven en sprak tot de rechter: “Het is toch niet normaal dat ik hier pal voor u sta en u zo gewoon kan neersteken.”

Volgende week beslist de vrederechter of Matthew meteen moet opkrassen of nog even mag blijven. Indien er het eerste beslist wordt, dan vindt de Brit dat geen ramp: “Als ik er word uitgezet, vind ik wel een andere leegstaande villa in de buurt.” (SL)

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments