Kamerlid onder vuur voor “walgelijke tweets” over Di Rupo

PS-Kamerlid Karine Lalieux heeft woensdag de “walgelijke geruchten” aangeklaagd die het extreemrechtse Kamerlid Laurent Louis (MLD) eerder op de dag via Twitter heeft verspreid over het privéleven van premier Elio Di Rupo (PS). Op Twitter schreef hij over het privéleven van Di Rupo dat “iedereen de smaak van onze premier kent” en “een minderjarige vriend […]

PS-Kamerlid Karine Lalieux heeft woensdag de “walgelijke geruchten” aangeklaagd die het extreemrechtse Kamerlid Laurent Louis (MLD) eerder op de dag via Twitter heeft verspreid over het privéleven van premier Elio Di Rupo (PS).

Op Twitter schreef hij over het privéleven van Di Rupo dat “iedereen de smaak van onze premier kent” en “een minderjarige vriend heeft dat onlangs nog ervaren in een Brusselse nachtclub”. “Onder de 18 jaar spreekt men niet meer van homoseksualiteit”, voegde hij er nog aan toe.

“Misselijkmakende geruchten”

Terwijl het kabinet van de eerste minister niet wenste te reageren op de beschuldigingen, diende zijn partijgenote Karine Lalieux eveneens op Twitter Louis scherp van antwoord. “Trouw aan zichzelf brengt hij met zijn misselijkmakende geruchten de politieke wereld andermaal in diskrediet”.

Op vragen van Belga kon Laurent Louis zijn beschuldigingen niet hard maken. Hij verwees naar een 17-jarige kennis die in een nachtclub door de premier benaderd was geweest. Di Rupo zou de club verlaten hebben nadat hij afgewezen was. Er werd geen klacht ingediend. Het Kamerlid zei wel dat er in het verleden processen-verbaal zonder gevolg geklasseerd werden, zonder evenwel details te kunnen geven.

Lastercampagne

Elio Di Rupo was in 1996 slachtoffer van een lastercampagne door een homoseksuele fantast die de PS-politicus ervan beschuldigde hem te hebben misbruikt toen hij minderjarig was. Di Rupo werd door het gerecht volledige witgewassen.

Foto: Isopix

Leave a Reply

Your email address will not be published.