Kroatische gijzelaar Tomislav Salopek onthoofd door IS (foto)

Er is een foto opgedoken waarop het leven- en hoofdloze lichaam van Tomislav Salopek te zien is. De 30-jarige Kroaat werd in Egypte ontvoerd door terreurgroep IS. Die dreigde ermee Salopek te onthoofden indien alle moslima’s niet uit de Egyptische gevangenissen zouden worden vrijgelaten.

Alweer een onschuldig slachtoffer op het lijstje van IS. Deze keer is het een Kroaat, de 30-jarige vader van twee kinderen Tomislav Salopek. De man werkte als geograaf in Egypte voor het Franse bedrijf CGG. Hij werd op 22 juli door IS ontvoerd toen hij op weg was naar zijn werk in Caïro.

De terreurgroep eiste dat alle moslima’s uit de Egyptische gevangenissen zouden worden vrijgelaten. Zo niet, dan zou Salopek binnen de 48 uur onthoofd worden. De Kroatische overheid onderhandelde tot vandaag met de Egyptische autoriteiten over de vrijlating van hun landgenoot, maar op de eis werd niet ingegaan.

Vorige week verliep de deadline, maar nu werd de vrees bevestigd door een foto waarop een onthoofde Salopek te zien. Er circuleert ook een video van de executie, maar die wordt momenteel nog op echtheid onderzocht. (KDN)

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments