UPDATE: Nederlandse prins Friso bedolven door lawine

Prins Johan Friso, de tweede zoon van koningin Beatrix van Nederland, is vrijdag tijdens het skiën bedolven onder een lawine. De prins is gereanimeerd, was in kritieke toestand en is naar het ziekenhuis van Innsbruck gebracht. Het Oostenrijkse plaatsje Lech is al sinds jaar en dag bekend als hét skioord waar de Oranjes elke winter […]

Prins Johan Friso, de tweede zoon van koningin Beatrix van Nederland, is vrijdag tijdens het skiën bedolven onder een lawine. De prins is gereanimeerd, was in kritieke toestand en is naar het ziekenhuis van Innsbruck gebracht.

Het Oostenrijkse plaatsje Lech is al sinds jaar en dag bekend als hét skioord waar de Oranjes elke winter hun latten aanbinden. De Nederlandse koninklijke familie is volgens royaltykenners gepassioneerd door skiën en gaat graag naar Lech omdat ze daar nog in relatieve rust op vakantie kunnen gaan.

De gezondheidstoestand van prins Johan Friso zou momenteel stabiel zijn, maar hij is nog steeds niet buiten levensgevaar, meldt de Nederlandse Rijksvoorlichtingsdienst. De man zou ruim 20 minuten onder het ijs hebben gelegen.

De lijfwachten en vrienden van Friso die met hem aan het skiën waren zijn ongedeerd, meldt het ANP nog. De groep skiede buiten de piste op een flank waar het toegelaten was om te skiën.

UPDATE: Volgens de Oostenrijkse pers zou Friso hersendood zijn vanwege de combinatie tussen een schedelbasisfractuur en de 20 minuten die hij onder de sneeuw doorbracht. (AN)

Leave a Reply

Your email address will not be published.