“Liever dood dan Sporting-Jood,” Club Brugge-speler Noa Lang krijgt storm van kritiek na overwinningslied

Terechte kritiek of niet?

Sinds gisterenavond mag Club Brugge zich Belgisch landskampioen noemen na een 3-3 gelijkspel op Anderlecht. Zo’n titel wordt natuurlijk stevig gevierd achteraf en Brugge-speler Noa Lang zal nu wellicht op het matje geroepen worden nadat onderstaande beelden van de viering zijn online gegaan.

Straf voor Noa Lang?

De 21-jarige Nederlander zong samen met enkele supporters “Liever dood dan een Sporting-Jood”. Verwijzend naar de rivalen uit Anderlecht. Een zin die bij heel wat mensen in het verkeerde keelgat geschoten is. MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez liet alvast weten dat hij niet kon lachen met deze uitspraken. Hij eist zowel een reactie als een straf van de Belgische voetbalbond en van zijn werkgever Club Brugge.

“De ‘aartsvijand’ associeren met Joden. In dronken toestand of niet. Dit zou ik als voorzitter van mijn voetbalclub nooit accepteren. Ik verwacht uitleg en excuses van Noa Lang en een sanctie van ClubBrugge en de KBVB.”

Club Brugge beschermt hun speler

Het ziet er echter niet naar uit dat Club Brugge Noa Lang daadwerkelijk zal straffen. Ze vonden het jammer dat dit gebeurd is, maar zeggen dat hun speler absoluut geen slechte bedoelingen met dit lied had:

“Boeren voor supporters van Club Brugge, Kakkers voor supporters van KV Mechelen, Smurfen voor supporters van Genk, Joden voor supporters van Anderlecht. Het zijn allemaal geuzennamen die vaak ook door de supporters van de ploeg zelf worden aangenomen.

Noa Lang was jarenlang speler bij Ajax en gaf al verschillende malen aan ook supporter te zijn van die ploeg. Ajax Amsterdam draagt de geuzennaam joden met trots. Als Noa Lang gisterenavond na het behalen van de landstitel mee zong met onze supporters dan is daar geen enkele antisemitische ondertoon aan gekoppeld. Noa wou op geen enkele manier iemand kwetsen of beledigen en het spijt ons als dit wel gebeurd is.” 

“Club draagt inclusiviteit en diversiteit hoog in het vaandel. De hele Club-familie hoopt op een positieve manier de titelviering te kunnen verderzetten.”

1 Comment
oud
nieuw votes
Inline Feedbacks
View all comments
Jaja
28 dagen geleden

de profeet maar in je reet, en dans voor het vrije woord. En als je dan wordt doodgeschoten, heb je van dit lied genoten. De een die wordt verdreven, de ander wordt vermoord, hiep hiep hoera het vrije woord. Christenhonden, geiteneukers, iedereen doet mee. Jezus en Mohammed op een openbare plee. Nee ik mag niet kwetsen mijn excuses en ik zal, voor straf me laten pijpen door de meiden van Halal. Het vrije woord gaat nooit verloren, al vliegen de kogels om je oren. Maar als zo’n baard me dood wil schieten, hoop ik dat ie mist, want ik ben… Lees meer »