Mallorca en Ibiza willen binnenkort weer toeristen ontvangen, maar je hebt wel een vaccin bewijs nodig

Zonder vaccin kom je niet binnen

Wanneer je momenteel gevaccineerd wordt, krijg je een kaartje om te bewijzen dat je het vaccin hebt laten zetten. Het zou best kunnen dat je dit kaartje nog regelmatig nodig zal hebben in de toekomst. Zo vertelde Marc Van Ranst al een tijdje geleden dat er eventueel gevolgen kunnen zijn voor mensen die zich niet willen laten vaccineren.

Indien je komende zomer graag nog eens ouderwetse zonnige reis wil maken naar feesteilanden zoals Mallorca, Ibiza of de andere Balearische eilanden lijkt de kans vrij groot dat je een vaccin paspoort zal nodig hebben of dat je anders simpelweg niet welkom bent.

Vaccin paspoort in Ibiza en Mallorca wordt verplicht

Iago Negueruela, de minister van toerisme van deze eilanden, heeft namelijk deze week op een meeting met andere ministers van toerisme voorgesteld om op de geliefde Spaanse eilanden te testen of zo’n vaccinpaspoort goed werkt:

“We hebben aangeboden om één ​​van de eerste delen van Spanje te worden waar het vaccinpaspoort wordt uitgeprobeerd. We zullen ons vanaf nu dus concentreren om een ​​leidende regio te worden bij de implementatie van deze vaccinpaspoorten om mobiliteit te vergemakkelijken.”

Minister Negueruela is nu ondertussen al overtuigd om door te zetten om dit vaccin bewijs voor toeristen verplicht te maken. Zo hopen ze weer om een ouderwetse zomer te hebben met feestjes, volle stranden en horeca die kan opengaan zonder al te veel restricties.

“De Balearen zetten zich in voor veilig toerisme voor iedereen die op de eilanden op bezoek komt of hier woont. Daarom willen we een gezondheidspaspoort waarmee we de toegang tot ons grondgebied beter kunnen controleren. We hebben vandaag een beslissende stap gezet om hierin één van de eerste te zijn.”

In theorie wil dit dus zeggen dat je zonder bewijs van vaccin Ibiza, Mallorca en de andere Balearische eilanden komende zomer al van je lijst kan schrappen om naar toe te vliegen.

Bron: Ladbible
1 Comment
oud
nieuw votes
Inline Feedbacks
View all comments
M.L.
6 dagen geleden

Bye Bye Ibiza