Marc Dutroux is heel boos omdat eisen niet worden ingewilligd en gaat in staking

Dutroux is niet tevreden

Na zijn arrestatie in 1996 zit Marc Dutroux al 25 jaar in de gevangenis. Hij werd veroordeeld voor ontvoering, verkrachting, moord en illegale handel. De ondertussen 64-jarige kindermoordenaar zit in de gevangenis van Nijvel en is nu boos en gaat in staking.

Dutroux gaat in staking

Sinds 2015 heeft hij een iets soepeler regime. Zo mag hij drie uur per dag uit zijn cel om klusjes uit te voeren zoals het schoonmaken van de sportzaal of klusjes doen op de binnenkoer. Hij wordt daar 4 euro per dag voor betaald. Dutroux is het nu echter kotsbeu.

Hij vroeg namelijk om een loonsverhoging, maar deze werd weggelachen. Dit in combinatie met verschillende incidenten zorgt ervoor dat de kindermoordenaar nu in staking is. Hij weigert nog om zijn cel uit te komen of te werken. Volledig begrijpelijk nadat hoe hij behandeld werd door de gevangenis, vertelde zijn advocaat aan Sudpresse:

“Zijn vraag om een kleine loonsverhoging, omdat hij het vuilnis van andere gevangenen moet oprapen en dus ongezond werk moet doen, werd geweigerd, ze legden hem onmogelijke uren op, soms moest hij een uur in de kou wachten voor hij kon beginnen.”

“Ze deden alles om hem het leven zuur te maken. Hij moest zonder enige reden om 6 uur ‘s morgens beginnen, hij mocht niet meer in een short werken en ze hebben hem ook eens een uur in de kou laten staan. Ze hielden hem voor de gek, logisch dus dat hij er nu genoeg van heeft.”

Bron: HLN
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments