Geen straf voor meisje dat zus aanviel

Het meisje uit Rotselaar dat haar jongere zusje in 2010 de schedel insloeg met een hamer, moet zich verder psychologisch laten begeleiden tot ze meerderjarig is en wordt niet als volwassene berecht. Dat heeft de jeugdrechter beslist.Het meisje wordt dus niet uit handen gegeven. Ze moet wel de opgelegde voorwaarden – die ze eerder al […]

Het meisje uit Rotselaar dat haar jongere zusje in 2010 de schedel insloeg met een hamer, moet zich verder psychologisch laten begeleiden tot ze meerderjarig is en wordt niet als volwassene berecht. Dat heeft de jeugdrechter beslist.Het meisje wordt dus niet uit handen gegeven. Ze moet wel de opgelegde voorwaarden – die ze eerder al kreeg opgelegd – blijven naleven tot haar 18de verjaardag binnenkort.

“Deze uitspraak had ik verwacht, dat het kind niet uit handen wordt gegeven en dat de maatregel, het begeleiden van het meisje, die ze al maanden opgelegd heeft gekregen, blijft gelden tot ze meerderjarig is”, zegt haar advocaat Geert Jaspaert.

Hamer

Sofie G. uit Rotselaar, toen 11 jaar, werd op 26 oktober 2010 zwaargewond gevonden in het ouderlijk huis. Haar schedel was ingeslagen. Het incident gebeurde toen de ouders van het meisje naar een oudercontact waren op school. De vijf jaar oudere zus van het slachtoffer beweerde dat ze op het moment van de aanval was gaan joggen. Aanvankelijk dacht de politie aan een indringer. Maar na enkele dagen volgde de doorbraak.

De dader bleek de oudere zus, die na een felle ruzie de bijna fatale klappen met een hamer op het hoofd had gegeven. Het meisje werd voor dood achtergelaten en moest lang revalideren. Ondertussen stelt ze het beter.

Dader Y. werd eerst enkele maanden in een jeugdinstelling geplaatst, maar mag sinds september 2011 opnieuw naar school. Ze woont ook terug met haar jongere zusje onder één dak.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments