Met valse naam door Europa reizen blijkt verrassend eenvoudig (video)

Dat bewees een journalist van de Franstalige RTBF namelijk. Na de aanslagen in Parijs zit de schrik voor terrorisme er goed in. Het regent valse bomalarmen bij de vleet, para’s bewaken de koekenstad enzovoort. Voor het actualiteitsprogramma ‘a à la une’ wilde een ploeg journalisten wel eens testen welke weerslag dit op de luchthavens had. […]

Dat bewees een journalist van de Franstalige RTBF namelijk.


Na de aanslagen in Parijs zit de schrik voor terrorisme er goed in. Het regent valse bomalarmen bij de vleet, para’s bewaken de koekenstad enzovoort. Voor het actualiteitsprogramma ‘a à la une’ wilde een ploeg journalisten wel eens testen welke weerslag dit op de luchthavens had.

De reizende journalist in kwestie heeft eigenlijk de Zwitserse nationaliteit, maar voor de lol gaf hij zichzelf een Belgische, valse naam en nam vanuit Zaventem het vliegtuig richting Barcelona.

Een fluitje van een cent, zo bleek. De incheckprocedure is immers volledig geautomatiseerd en dus kon hij zijn bagage zelf inchecken met zijn onechte naam. Ook de douanecontrole deed de journalist met de vingers in de neus: binnen de Schengenzone is ook die volledig geautomatiseerd. In Barcelona stapte hij zonder problemen de luchthaven buiten.

De video vindt u hier. (SL)

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments