Moegetergde asielzoeker legt wanpraktijken racistische, Waalse flikken vast (video) News
Moegetergde asielzoeker legt wanpraktijken racistische, Waalse flikken vast (video)
News

Moegetergde asielzoeker legt wanpraktijken racistische, Waalse flikken vast (video)

31 augustus, iets voor sluitingsuur kwam een Albanese vluchteling aan bij de receptie van Fedasil. Hij had gehoord dat het de laatste dag was dat men zich kon inschrijven om Franse les te volgen.

Enig probleem: in Waalse dorpjes is het Engels niet zo ingeburgerd en de mensen die de taal beheersten, die waren al naar huis.

De meneer aan de receptie spreekt geen woord Engels – of doet maar alsof – en eist van de vluchteling dat hij zijn kamernummer in 't Frans zegt. De vluchteling begint wat in zijn eigen taal uit te leggen en dan is het hek van de dam: het loket gaat dicht, de vluchteling wordt boos en belt de politie.

Niet veel later komt een politieauto aangereden en drie agenten stappen uit. Spreken die toch ook geen woord Engels zeker!

Neen, volgens de maker zijn het racisten en weigeren de agenten én de medewerkers van Fedasil ook maar één woord Engels te spreken. “Want Engels is een internationale taal, Frans is dat niet”, zo klinkt het. (SL)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties