‘Een mondmasker is eigenlijk nog niet genoeg gezichtsbescherming’

Althans dat zegt de Amerikaanse Marc Van Ranst

Overal in België moet je nu een mondmasker dragen. Zo zouden we het virus kunnen inperken en hopelijk kunnen we zo een verdere verspreiding tegen gaan. Is een mondmasker echter wel genoeg bescherming? De Amerikaanse Marc Van Ranst, Anthony Fauci, vindt van niet.

Gezichtsmasker zou eigenlijk ook moeten

Het virus wordt namelijk verspreid door speekseldruppeltjes, maar ook door onzichtbare druppeltjes die we verspreiden door te praten of zelfs door gewoon te ademen. Wanneer die druppeltjes in je ogen terechtkomen, kan je echter ook besmet raken.

Als het aan Fauci ligt, zou iedereen dus niet alleen een mondmasker moeten dragen, maar aan letterlijk volledige gezichtsbescherming moeten doen. Een bril of gezichtsmasker zouden veel van het risico kunnen uitsluiten, aldus de viroloog tegen de nieuwszender ABC.

Op Bol.com kan je hier voor enkele euro’s zulke gezichtsmaskers kopen.

“Als je een bril of een gezichtsmasker hebt, zou je dat moeten gebruiken”, in theorie zou dus het veiligste zijn om zowel een mondmasker én een gezichtsmasker te dragen. Een groot transparent masker voor je gezicht en geen mondmasker zou immers ook niet 100% veilig zijn volgens experts

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments