N-VA vindt klachten van koning Albert over dotatie “bijzonder stuitend”

N-VA-Kamerlid Theo Francken noemt het “bijzonder stuitend” dat koning Albert de regering vraagt sommige van zijn kosten te dragen, omdat hij moeite heeft zijn levensstandaard te behouden nu er gesnoeid is in zijn dotatie. “Hij is zeer riant bedeeld en maakt bovendien deel uit van een van de rijkste families van ons land”, hekelt Francken. […]

N-VA-Kamerlid Theo Francken noemt het “bijzonder stuitend” dat koning Albert de regering vraagt sommige van zijn kosten te dragen, omdat hij moeite heeft zijn levensstandaard te behouden nu er gesnoeid is in zijn dotatie. “Hij is zeer riant bedeeld en maakt bovendien deel uit van een van de rijkste families van ons land”, hekelt Francken.

“Ik had voorspeld dat ik snel weer op de bühne zou staan in het parlement, maar zo snel? De inkt van de nieuwe regeling is nog maar net droog”, aldus de N-VA’er, voor wie de regeling rond onderhoud, verwarming en btw met Albert II “erg onduidelijk en duidelijk ontoereikend” is.

Discussie met Wallonië

Bovendien is de 923.000 euro die Albert overhoudt niet zomaar uit de lucht gegrepen, onderstreept Francken. “Filip en Mathilde hebben altijd zo geleefd als kroonpaar.” De Vlaams-nationalist verwacht dat er binnen de regering “wel weer een discussie zal komen tussen Nederlandstaligen en Franstaligen” over mogelijke hulp voor de oude koning.

“Maar dat hij zelf eens kijkt waar hij kan besparen, zoals hij iedereen in zijn kerstboodschap heeft aangeraden”, besluit Francken. Van de regering wil hij dan weer duidelijkheid over hoe de regeling rond de bijkomende kosten er nu precies uitziet.

Belga, archieffoto

Leave a Reply

Your email address will not be published.