Negen aangespoelde orka’s dood aangetroffen in Nieuw-Zeeland

Op de zuidkust van Nieuw-Zeeland zijn dinsdag negen orka’s gestrand. Ze werden dood aangetroffen. Het is meteen een relatief grote hap uit de orkapopulatie in Nieuw-Zeeland. “Er leven minder dan 200 orka’s aan de Nieuw-Zeelandse kust, deze orka’s vormen daar dus een groot deel van”, zei marinebioloog en oprichtster van het Orca Research Trust, Ingrid […]

Op de zuidkust van Nieuw-Zeeland zijn dinsdag negen orka’s gestrand. Ze werden dood aangetroffen. Het is meteen een relatief grote hap uit de orkapopulatie in Nieuw-Zeeland.

“Er leven minder dan 200 orka’s aan de Nieuw-Zeelandse kust, deze orka’s vormen daar dus een groot deel van”, zei marinebioloog en oprichtster van het Orca Research Trust, Ingrid Visser. “Deze ramp is een van de drie grootste in de geschiedenis van Nieuw-Zeeland, en een van de tien grootste wereldwijd. De laatste keer dat in Nieuw-Zeeland zoveel orka’s aanspoelden was in de jaren 1980.”

De orka of de zwaardwalvis is de grootste van de dolfijnenfamilie, ze kunnen tot negen meter lang worden en tot 10,5 ton wegen. Orka’s leven gemiddeld vijftig tot zestig jaar.

Foto AFP BELGA

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments