Nieuw World Trade Center krijgt piek van 22 ton (fotoalbum)

De toren van het nieuwe World Trade Center (WTC) in New York heeft zijn definitieve hoogte bereikt. Vanochtend werd een piek van meer dan 22 ton op de wolkenkrabber geplaatst. In totaal meet het One World Trade Center nu 541 meter of 1776 voet (de VS werden onafhankelijk in het jaar 1776). Nadat de oorspronkelijke […]

De toren van het nieuwe World Trade Center (WTC) in New York heeft zijn definitieve hoogte bereikt. Vanochtend werd een piek van meer dan 22 ton op de wolkenkrabber geplaatst. In totaal meet het One World Trade Center nu 541 meter of 1776 voet (de VS werden onafhankelijk in het jaar 1776).

Nadat de oorspronkelijke WTC-torens op 11 september 2001 werden verwoest door terroristen van al-Qaeda, werd op ‘Ground Zero’ begonnen met de bouw van vier nieuwe torens: het One World Trace Center en de drie kantoorgebouwen Two WTC (412 meter), Three WTC (378 meter), en Four WTC (298 meter). Aan dat alles samen hangt een prijskaartje van 400 miljard dollar (307 euro).

105 verdiepingen van het One World Trade Center zijn al klaar. De piek die vandaag geplaatst werd, heeft vooral een symbolische betekenis voor veel New Yorkers. De lichtboei is van kilometers ver zichtbaar en laat zien dat de inwoners van de ‘Big Apple’ “sterker dan ooit” zijn.

De toren is de op één na hoogste ter wereld. Tegen begin 2014 zou alles klaar moeten zijn.

FiVr Foto EPA

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments