Nieuwe hype op Belgische schoolplaatsen: een gewelddadige versie van ‘Squid Game’ spelen

Een nieuwe hype

De Netflix-serie ‘Squid Game’ is immens populair. Hoewel deze serie normaal enkel bedoeld is voor volwassenen zijn er ook heel wat minderjarigen helemaal in de ban van de Koreaanse serie over 456 deelnemers die het tegen elkaar opnemen in dodelijke spelletjes.

Squid Game op Belgische speelplaatsen

Het gaat zelfs zo ver dat op sommige Belgische speelplaatsen ‘Squid Game’ wordt gespeeld. De kinderen spelen dus eigenlijk een gewelddadige versie van ‘1, 2, 3 Piano’. In de serie wordt dit spel ‘Red Light, Green Light’ genoemd. Wanneer je op de verkeerde moment beweegt wordt je in de echte Squid Game doodgeschoten.

Zo ver gaat het nog niet op de speelplaatsen natuurlijk, maar wanneer je betrapt wordt op bewegen dan val je blijkbaar niet alleen af, maar krijg je ook nog eens een stevige klop. Een gemeenteschool in Wallonië kwam al met een waarschuwing naar buiten voor ouders omdat hun kinderen een gewelddadige versie van Squid Game op de speelplaatsen aan het spelen waren.

“Beste ouders, jullie hebben vast al wel gehoord van de serie Squid game In deze serie worden de personages gedwongen om kinderspelletjes te spelen en als ze verliezen worden ze uitgeschakeld. Vanwege het geweld mag de reeks eigenlijk enkel door 18-plussers worden bekeken”.

“Onze leerlingen hebben duidelijk plezier in het naspelen van de spelletjes. Ze nemen echter ook het gewelddadige aspect over, want de kinderen die verliezen krijgen klop. We zullen als schoolbestuur erover waken dat deze gevaarlijke en ongezonde vorm van spelen wordt gestaakt en rekenen op uw steun en medewerking om de kinderen bewust te maken van de mogelijke gevolgen die dit kan hebben.”

Hieronder zie je het spel ‘Red Light, Green Light’ in de Netflix-serie:

Bron: TagMag